FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: macu
ZAGREB, 1. listopada 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

VUKOVAR - U vukovarskoj župnoj crkvi Svetih Filipa i Jakova krštena je Ivana Purda četvrto djete Slobodanke i Tihomira Purde, hrvatskog branitelja koji je proljetos proveo više mjeseci u zeničkom zatvoru zbog optužbi Srbije da je počinio ratni zločin 1991. godine. Krsna kuma bila je predsjednica vlade Jadranka Kosor koja je to supružnicima Purda obećala nakon što je Tihomir Purda pušten iz zatvora u Zenici. U nazočnosti članova obitelji, rodbine i prijatelja, Ivanu Purda krstio je vukovarski župnik fra Ivica Jakodić. Tihomir Purda je izjavio kako je iznimno ponosan što je njegovoj kćeri kuma predsjednica vlade Jadranka Kosor, jer ona kako je dodao, sve što obeća i ispuni. Nakon svečanosti krštenja predsjednica vlade sudjelovati će u gradskoj četvrti Borovo naselje na mini saboru HDZ-a za V. Izbornu jedinicu.

GOSPIĆ - Trinaestu izložbu tradicijskih proizvoda "Jesen u Lici" danas je u Gospiću otvorio ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, osobni izaslanik predsjednice hrvatske vlade. Proizvode je izložilo 300 malih i srednjih poduzetnika, koji proizvode različite poljoprivredne proizvode, uporabne i ukrasne predmete čuvajući tradiciju ličkog kraja. Na izložbi je najviše ličkog sira škripavca, meda, ali i tradicijskih proizvoda od drveta. Među izlagačima su i gospodarstvenici iz 17 hrvatskih županija, poduzetnici iz BiH, Srbije i Madžarske. Na dvodnevnoj izložbi "Jesen u Lici" organizatori očekuju više od 30.000 posjetitelja, a ove godine je prvi put organizirana na središnjem trgu pod šatorom površine 2500 četvornih metara.

DUBROVNIK - Dubrovačko-neretvanska županija prva je u Hrvatskoj izradila smjernice za integralno upravljanje obalnim područjem. Riječ je o prvom takvom hrvatskom dokumentu na regionalnoj razini, a izradila ga je splitska savjetodavna tvrtka PAP-RAC. Izradbu smjernica naručila je razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije "DUNEA" preko programa COASANCE koji financira Europska unija. Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izjavio je da se radi o važnom projektu kojim se želi na što bolji način zaštiti i upravljati obalom. Po njegovim riječima nakon što smjernice prihvati Županijska skupština uslijedit će izradba plana upravljanja obalnim područjem Dubrovačko-neretvanske županije.

KRIŽEVCI - Na sedmoj županijskoj izložbi sira koja se danas održava u Križevcima najbolje ocijenjeni sir je začinska prgica miholečkog sirara Marija Cvetka, a posebno su pohvaljeni gouda sir križevačke Srednje gospodarske škole i kozji sir Brigite Drugčević. Izložbu sira na kojoj je izloženo 29 vrsta sireva, namazi i vrhnje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava otvorio je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

RIJEKA - Sedmorici lakše ozlijeđenih navijača pružena je liječnička pomoć, a privedene su 92 osobe, nakon jučerašnjeg fizičkog obračuna pripadnika navijačkih skupina riječke Armade i pulskih Demona kod naplatnih kućica na autocesti Rijeka-Zagreb na Grobniku, rečeno je danas u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi. Ozlijeđenima je pomoć pružena u riječkoj bolnici, a nad privedenim navijačima provedena je kriminalistička istraga, nakon koje su pušteni na slobodu. Očevidom je utvrđeno da je tijekom sukoba došlo do materijalne štete jer su oštećene četiri naplatne kućice i šest osobnih vozila.

(Hina) xmc ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙