FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Manhattan Short" festival u Rijeci

Autor: ggoj
RIJEKA, 1. listopada 2011. (Hina) - Filmovi u konkurenciji za nagrade međunarodnog festivala kratkog filma "Manhattan Short", koji se održava u više od 250 gradova svijeta istovremeno, sinoć su prikazani i u riječkom Art kinu Croatia.

"Manhattan Short" festival traje od 23. rujna do 2. listopada kad se širom svijeta prikazuje deset filmova finalista festivala. O nagradama odlučuju gledatelji svojim glasovima. Tako su večeras i u riječkom kinu gledatelji glasovali za najbolji film, a rezultati se šalju u sjedište festivala gdje će se zbrojiti s glasovima gledatelja iz svih drugih gradova.

Ove godine je prijavljeno 598 filmova iz 48 zemalja od kojih je odabrano deset finalista. To su filmovi "Incident by a Bank" iz Švedske redatelja Rubena Ostlunda, australski "Dik" redatelja Christophera Stolleryja, švicarski "Mak" redateljice Geraldine Zosso i "I love Luci" škotskog redatelja Colina Kennedyja. Nadalje, prikazani su fimovi "Zhe Legend od Beaver Dam" kanadskih redatelja Jeromea Sablea i Elija Bataliona, američki filmovi "Sexting" Neila LaButea i "David and Goliath" Georgea Zaverdasa, mađarski film "The Forest" redatelja Karpatija Gyorggyja Mora, peruanski "A Doctor's Job" Julia Ramosa te dokumentarni film Egipćanina Abu Bakra Shawkyja "Martyr Friday".

"Manhattan Short" u Rijeci gostuje još sutra.

(Hina) xdsil yggoj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙