FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović uputio sućut obitelji Škrabalo

Autor: tdel
ZAGREB, 19. rujna 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je izraze sućuti obitelji preminulog Ive Škrabala, filmskog režisera, scenarista, dramaturga, povjesničara hrvatskog filma i političara istaknuvši da je Škrabalo kao intelektualac britka jezika i živa duha ostavio dubok trag u hrvatskoj politici i kulturi.

"Sa žalošću sam primio vijest o smrti Ive Škrabala, našeg zaslužnog kulturnog djelatnika i političara. Sjećajući se njegove drage osobe, želim istaknuti prije svega njegova politička nastojanja koja su uvijek, i tijekom Hrvatskog proljeća, kao i u devedesetim godinama imale cilj promicati osobnu i nacionalnu slobodu, demokraciju i ljudska prava. Uvijek koncilijantan, znao je svoje zamisli pretakati u stvarnost, značajno pridonijevši promicanju kulture političkog i javnog dijaloga", ističe predsjednik Josipović.

"Hrvatska kultura odlaskom Ive Škrabala ostala je bez ključnog kroničara hrvatskog filma, čovjeka koji je svojim radom na raznim filmskim projektima višestruko i trajno pridonio razvoju našeg filmskog stvaralaštva, posebice dokumentaristike, filmske esejistike, povijesti i enciklopedistike. Ivo Škrabalo bio je filmski erudit koji je s podjednakim entuzijazmom stvarao, pisao i radio na promociji hrvatskoga filma, ali i preobrazbi hrvatske kinematografije", stoji u u brzojavu sućuti hrvatskog predsjednika Ive Josipovića obitelji Škrabalo.

(Hina) pp/xtdel yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙