FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 30. rujna

Autor: dsta
ZAGREB, 30. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 30. rujna.

ZAGREB - Hrvatsko-korejski poslovni forum održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori s ciljem informiranja hrvatskih tvrtki o načinima i mogućnostima poslovanja s Republikom Korejom te uspostave direktnih kontakata hrvatskih i korejskih tvrtki. Korejsko poslovno izaslanstvo upoznat će se s poslovnom klimom u Hrvatskoj te mogućim projektima za ulaganja u Hrvatsku (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Sajam mode Fashion.hr, koji će na Zagrebačkom velesajmu okupiti 90 izlagača iz Hrvatske i 29 iz regije, otvorit će predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. U tri sajamska dana izlagači će posjetiteljima predstaviti svoje modne kolekcije, uz bogat popratni edukativni i zabavni program. Posjetitelji će imati prigodu vidjeti najbolje hrvatske i regionalne tvorce modne industrije te najnoviju ponudu hrvatskih modnih brendova nastalih kao rezultat suradnje hrvatskih dizajnera i tekstilne industrije (12,00 sati, ZV, paviljon 5, Av. Dubrovnik 15).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog sindikata telekomunikacija (HST) na konferenciji za novinare govorit će o otpuštanjima koje Deutsche telekom (DT) planira u Hrvatskoj i zemljama južne i istočne Europe (10,30 sati, Hotel Palace, Trg J.J. Strossmayera 10).

ZAGREB - Poslovodstvo Luke Ploče i Zagrebačke burze potpisat će ugovor u povodu izdanja novih dionica te prelaska Luke Ploče u Službeno tržište Zagrebačke burze (11 sati, Zagrebačka burza, Ivana Lučića 2a).

RIJEKA - Radničko vijeće Brodogradilišta "3. maj" sazvalo je konferenciju za novinare na temu "Male tajne europskih dokumenata", na kojoj će biti riječi o dokumentima EU u kojima se razmatraju pitanja europske i hrvatske brodogradnje. (11,00 sati, zapadni ulaz u Brodogradilište)

RIJEKA - Memorandum o razumijevanju između Ine i Primorsko-goranske županije potpisat će čelni ljudi Ine i županije. Memorandum će potpisati u svrhu unapređenja komunikacije i suradnje, poboljšanja kvalitete zraka i sustava nadzora emisija u okruženju Rafinerije nafte Rijeka, preseljenja stanovnika koji žive u blizini rafinerije, nastavka ulaganja u regiji i modernizacije riječke rafinerije (14,00 sati, sjedište županije, Adamićeva 10)

ZAGREB - Udruženje Obrtnika grada Zagreba na susretu s novinarima najavit će 76. Zlatnu iglu Zagreba, tradicionalnu modnu reviju hrvatskih obrtnika (10,00 sati, Obrtnički prolaz, Ilica 49).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Hrvatske za srpanj iznosila je 5.365 kuna, što je nominalno manje za 2,4 posto, a realno manje za 1,9 posto u odnosu na lipanj, objavio je Državni zavod za statistiku. Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za srpanj u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je viša za 0,8 posto, a realno je niža za 1,1 posto. Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za razdoblje od siječnja do srpnja ove godine iznosila je 5.393 kune, što je u odnosu na isto razdoblje lani nominalno više za 1,9 posto, a realno je niže za 0,3 posto. Najviša prosječna neto plaće za srpanj isplaćena je u promidžbi (reklami i propagandi) i istraživanju tržišta, od 9.528 kuna, a najniža u proizvodnji odjeće, u iznosu od 2.813 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙