FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak 8. rujna

Autor: tdel
ZAGREB, 8. rujna 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 8. rujna

(*) ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (12,30 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

SAMOBOR - Predsjednik Republike Ivo Josipović uručit će odlikovanja pripadnicima 151. samoborske brigade (10 sati, Gradska vijećnica Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5)

ZAGREB - Odjel za sigurnost cestovnog prometa u Upravi policije Ravnateljstva policije organizira konferenciju za medije u povodu početka nove školske godine, a u sklopu kampanje Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa "Poštujte naše znakove". Cilj konferencije je privući pozornost javnosti na djecu u prometu, s posebnim naglaskom na djecu koja ove godine po prvi puta kreću u školu (12 sati, Ilica 335).

GOSPIĆ - Konferencija za novinare gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića u povodu obilježavanja Dana hrvatskih mučenika te posvete istoimene crkve u Udbini u subotu 10. rujna (12 sati, Ordinarijat).

VINKOVCI -Središnja proslava 180. obljetnice vinkovačke bolnice u sklopu koje će biti i predstavljanje monografije o 180 godina osnutka i rada te ustanove (11 sati).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs otvorit će 5. tjedan cjeloživotnog učenja koji pod sloganom "A kako učiš ti?" organiziraju Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Nacionalna i sveučilišna knjižnica. Tjedan se provodi na cijelom području Hrvatske održavanjem brojnih radionica, tribina, sajmova učenja i okruglih stolova, a trajat će do 15. rujna. U sklopu Tjedna ove će godine sudjelovati više od 500 institucija s više od 200 programa. Pokrovitelj je hrvatska vlada, a cilj mu je ukazati na raznolikost cjeloživotnog učenja i velik broj oblika i načina na koje se ono ostvaruje (12 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica).

ZAGREB - Otvorenje monografske izložbe Ante Kaštelančića u Umjetničkom paviljonu. Izložba će biti postavljena u suradnji s Galerijom umjetnina Split i općinom Podstrana, a posjetitelji će imati priliku vidjeti presjek umjetnikova rada kroz stotinjak slika (20 sati, Umjetnički pavijon).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu početka 9. Festivala svjetskog kazališta i gostovanja Othella, Thomasa Ostermeiera. Na konferenciji će govoriti umjetnički ravnatelji festivala Dubravka Vrgoč i Ivica Buljan, te redatelj Thomas Ostermeier (13 sati, Zagrebačko kazalište mladih).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je poziv stigao nakon emitiranja prve Najave događaja - Hrvatska - za četvrtak, 8. rujna.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Milka Ćurković

Popodne: Neven Leskovar

Navečer: Marko Curać

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙