FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Čakovcu Tjedan kretanja 20. i 21. rujna

Autor: tjak
ČAKOVEC, 14. rujna 2011. (Hina) - Zamjenik međimurskog župana Matija Posavec kazao je danas na konferenciji za novinare u prigodi predstavljanja Tjedna kretanja da u Međimurju ima oko 54.000 motornih vozila koja troše goleme količine goriva.

Diljem Europe održava se akcija Tjedan kretanja od 16. do 22. rujna, a u Međimurju 20. i 21. rujna pod motom "Alternativna mobilnost", koju organiziraju Međimurska županija, grad Čakovec i međimurska Policijska uprava (PU).

Posavec je pozvao građane da se u što većem broju priključe manifestaciji, preporučivši im da se koriste drugim načinima kretanja, poput pješačenja ili vožnje biciklima, kako bi poboljšali svoje psihofizičko zdravlje te pridonijeli kvaliteti života u županiji.

Program počinje 20. rujna natjecanjem "Sigurno i vješto u prometu“ za djecu prvih razreda osnovnih škola u vožnji biciklom, koturaljkama i romobilima na Poligonu za pješake i vozače u Čakovcu. Središnji događaj je u srijedu, 21. rujna, na Trgu Republike gdje će se održati likovna radionica za djecu pod nazivom "Ja i promet oko mene", a udruga „Sport za sve“ izvest će vježbe prilagođene svim dobima.

Građani će također moći izmjeriti krvni tlak, šećer i težinu, uz zdravstvene savjete djelatnika županijskog zavoda za javno zdravstvo. Također će moći isprobati simulator vožnje i gradsko električno vozilo te se uključiti u mnoge druge aktivnosti.

(Hina) xtjak ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙