FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uvjetno mišljenje revizije o financijama i poslovanju PGŽ-a

Autor: hsup
RIJEKA , 28. rujna 2011. (Hina) - Primorsko-goranska Županijska skupština prihvatila je danas izvješće o reviziji za 2010. u kojem je državna revizija dala uvjetno mišljenje o financijskim izvještajima i njezinu poslovanju budući da nepravilnosti koje su utvrđene u postupku javne nabave za 2009. nisu uklonjene ni u 2010.

U mišljenju državne revizije stoji da županija "nije provodila objedinjene postupke nabave za investicijska ulaganja zdravstvenih ustanova od 10,4 milijuna kuna i domova za starije osobe od 9,02 milijuna kuna" te da za radove na poslovnoj zgradi od 1,6 milijuna kuna nije provedena javna nabava.

U raspravi je među ostalim rečeno da nabavu za dio ustanova nije moguće objediniti i da je jedino važno da revizijom nije utvrđena krađa, mito ili korupcija.

Županijska skupština prihvatila je polugodišnji izvještaj o izvršenju županijskoga proračuna za 2011. Ukupni proračun za ovu godinu je 332,8 milijuna kuna.

S obzirom na godišnji plan, prihodi i primitci ostvareni su 45,7 posto, a rashodi i izdatci 35,8 posto. U odnosu prema polugodišnjem planu, prihodi i primitci ostvareni su 99,8 posto, a rashodi i izdatci 90,3 posto. Do kraja lipnja ostalo je nepotrošeno 49,8 milijuna kuna koji se prenose u sljedeće obračunsko razdoblje.

Na aktualnom satu, odgovarajući na pitanja vijećnika, predstavnici županije rekli su da je odlagalište u Sović Lazu u Gorskom kotaru, na kojem će se odlagati azbestni otpad iz županije, legalno te da projekt županijskog odlagališta otpada Marišćina, koji je u izgradnji, nije mogao prije biti završen.

Zatraženo je da se ispita zašto još nije imenovan novi predsjednik nadzornog odbora Koksare d.d. u Bakru pošto što je smijenjen Vinko Mladineo. U raspravi o problemu nove trajektne luke u Stinici, koja još nije otvorena, rečeno je da je županija na to pokušala utjecati, ali to nije u njezinoj ovlasti.

Najavljeno je da će teme sljedeće sjednice biti studija o gospodarskom profilu županije i prostorno-prometna studija te županije te je rečeno da je u toj županiji od početka 2010. "nestalo" oko 5200 radnih mjesta u malome gospodarstvu, od toga 3200 u trgovačkim društvima i 2000 u obrtima.

Odgovarajući na pitanja oporbe, župan Zlatko Komadina među ostalim je rekao da je gospodarstvo "uništila nesuvisla politika HDZ-a", da više nema Tita i socijalizma koji su gradili škole i bolnice i osiguravali radna mjesta i besplatno školovanje i da smo sada "u sustavu u kojemu je samo nekima dobro".

Sjednica je nastavljena raspravama o financiranju zdravstvenih ustanova, rekonstrukciji županijskih cesta, koncesijama na pomorskom dobru i drugim temama.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙