FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kampanja "Hrvatska Volontira!" 21. rujna

Autor: mbur
ZAGREB, 19. rujna 2011. (Hina) - U povodu obilježavanja Europske godine volontiranja, Hrvatska mreža volonterskih centara organizira kampanju "Hrvatska Volontira!" kojom želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Kampanja "Hrvatska Volontira!" održava se na Međunarodni dan mira, 21. rujna, a uključit će veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje (uređenje okoliša, podrška socijalno ranjivim skupinama, zagovaranje za čisti okoliš, ljudska prava itd). Organizatori najavljuju da će se toga dana održati više od 109 aktivnosti na području cijele Hrvatske.

Volonterski centar Zagreb, kao regionalni volonterski centar, zajedno će s brojnim partnerima i suradnicima provesti četiri volonterske akcije na području grada Zagreba i organizirati završnu proslavu.

Aktivnosti će započeti okupljanjem svih volontera u parku Zrinjevac 21. rujna u 12,30, gdje će krenuti na dogovorene volonterske akcije: uređivanje Parka mira u Rapskoj, čišćenje ambrozije u Remetincu, rad u Domu za odgoj djece i mladeži u Dugavama i Domu za starije i nemoćne Peščenica.

Suorganizatori kampanje su Ured za udruge Vlade RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a partner kampanje je Drogerie Markt (DM) Hrvatska.

Kampanja je podržana i od Povjerenstva za obilježavanje Europske godine volontiranja Vlade RH, a pokrovitelj kampanje je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

(Hina) pp/xmb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙