FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 14. rujna 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

KNIN - Zbog požara koji je jučer popodne izbio nedaleko od naselja Pađana pored Knina te zahvatio vojni skladišni kompleks i izravne opasnosti od detonacija minsko-eksplozivnih sredstava evakuirano je stanovništvo u krugu od pet kilometara oko vojarne. Sinoć su još nakon 22,20 sati odjekivale detonacije i vatra je gorila. Evakuirano je 130 ljudi, uglavnom starije dobi, rekao je sinoć Hini pročelnik područnog ureda za zaštitu i spašavanje Šibenik Milovan Kević. Zbog detonacija oko 17 sati s terena su povučeni kanaderi i zemaljske snage, a kad će ponovno početi gasiti požar ovisi o procijeni stručnjaka i Hrvatske vojske, kazao je Kević. Dodao je da je stanovništvo evakuirano iz sigurnosnih razloga, a premješteni su iz dvorana u Kninu u vojarnu "Andrija Matijaš Pauk" u kojoj će imati bolje uvjete. U požaru nitko od gasitelja i stanovništva nije ozlijeđen.

ZAGREB - Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Zagrebačke županije donio je odluku da se Branka Pavošević, bivša računovotkinja stranke briše iz članstva HDZ-a. Kako je sinoć priopćeno iz HDZ-a, pokrenut je postupak za njezinim izvanrednim otkazom.

SLAVONSKI BROD - Akcijskim planom turističkog razvoja Slavonskoga Broda predstavljenim sinoć u brodskoj Galeriji Ružić konkretiziraju se programi i projekti koje u idućih deset godina treba realizirati kako bi se ostvarila turistička vizija grada prepoznatljiva po fortifikacijskoj baštini, rijeci Savi i književnici Ivani Brlić Mažuranić. Prema riječima jedne od autorice - Renate Tomljenović iz Instituta za turizam, akcijski plan zapravo razrađuje programe i projekte već definirane turističkim master planom kojega je Grad Brod donio među prvima u Hrvatskoj. Tomljenović ključnim smatra ulaganje u kapitalne projekte poput revitalizacije brodske barokne Tvrđave, a bitna su i ulaganju u revitalizaciju obale Save kroz uređenje pristaništa za kruzere, te oživotvorenje programa veznih uz ime Ivane Brlić Mažuranić koja je živjela i radila u Brodu. Brodski gradonačelnik i predsjednik gradske Turističke zajednice Mirko Duspara vjeruje kako će uz pomoć resornoga ministarstva uspjeti na vrijeme izraditi projektnu dokumentaciju i revitalizaciju Tvrđave kao cjelovit projekt kandidirati za strukturne fondove EU.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu danas će biti otvoreni Jesenski sajmovi u okviru kojih se održavaju kolektivne izložbe stranih zemalja, sajmovi Mystic i široka potrošnja. Sudjelovat će 184 izlagača iz Hrvatske i deset zemalja, a Jesenske sajmove će, kako je najavljeno, otvoriti predsjednik Republike Ivo Josipović. Sajmovi traju do 18. rujna, a namijenjeni su širokoj publici, dok će se u terminu od 27. do 30. rujna održati ZG7 - Zagrebački poslovni tjedan tijekom kojeg će se održati Energetika, EMAT i Interprotex, a namijenjen je isključivo poslovnoj publici. U terminu Jesenskih sajmova zadržan je tradicionalni projekt zemlja-partner i ove je godine zemalja partner Poljska, a 15. rujna bit će održan i bilateralni seminar na temu "Unapređenje gospodarske suradnje između Hrvatske i Poljske".

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙