FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 27. rujna 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

ZAGREB

Vahid Halilhodžić, bivši trener zagrebačkog Dinama, uoči 2. kola Lige prvaka izjavio je u interviewu za francuski sportski list "L'Equipe" kako je Real Madrid glavni favorit za prvo mjesto u skupini D, ali da je njegov bivši klub izjednačen s Ajaxom i Lyonom u borbi za drugo mjesto.

"Dinamo može parirati Lyonu i Ajaxu. Ovo ljeto je ekipa dobila pojačanja, u prvom redu Jerku Leku i Domagoja Vidu", kazao je Halilhodžić.

"Ekipa igra dobro, ima dosta talenta, koliko individualnog toliko i kolektivnog. Dinamo je sposoban razvijati nogometne akcije na visokoj razini s dosta lijepih poteza", istaknuo je bivši trener "plavih" naglasivši da se Dinamo vratio u Ligu prvaka nakon 11 godina. Halilhodžić je istaknuo i kako je u Zagrebu u prvom kolu Lige prvaka Dinamo trebao odigrati neriješeno s Realom.

Iako su Dinamovi igrači slabo poznati izvan granica Hrvatske, ističe Halihodžić, to su ipak igrači velike kvalitete - Cufre, Leko, Badelj, Tonela. "Dinamo u svojim redovima ima i mladi 17-godišnji dijamant, Matea Kovačića", rekao je Halihodžić, istaknuvši da ipak za Lyon najveća opasnost dolazi od Samira.

"Slaba točka Dinama je nedostatak kontinuiteta u igri svih 90 minuta. Dinamo ponekad ima rupa u koncentraciji i nedostaje mu čvrstoće", kazao je Halihodžić.

ZAGREB

Luka Pavlović (48) više nije trener prve momčadi NK Zagreba koju je sada preuzeo njegov pomoćnik Gordan Ciprić.

Pavlović je napustio klupu Zagreba nakon što se na nju ponovno vratio prije godinu dana, zamijenivši u rujnu prošle godine sadašnjeg izbornika mlade reprezentacije Ivu Šuška. U dva mandata kroz četiri sezone, Pavlović je vodio Zagreb 72 puta.

Pavlović je sedmi smijenjeni trener u prvoj NHL u devet dosadašnjih kola. To se prvo dogodilo Ivanu Kataliniću u Splitu, zatim Draženu Biškupu u Lučkom, Stanku Mršiću u Cibaliji, Vjekoslavu Lokici u Šibeniku, Srećku Lušiću u Karlovcu i Samiru Toplaku u Varaždinu.

NEW YORK

NBA klub New Jersey Nets postat će Brooklyn Nets kada se preseli u tu četvrt New Yorka na kraju sezone 2012./2013., objavio je u ponedjeljak reper i glazbeni producent Jay-Z, koji je vlasnik manjinskog udjela u klubu.

"Budite spremni za Brooklyn Netse", izjavio je slavni američki glazbenik koji je odrastao u Brooklynu, prilikom posjeta gradilištu buduće sportske dvorane Netsa Barclays Centera.

Jay-Z je također objasnio da će otvoriti dvoranu jednim ili više koncerata. "Ja sam iz Brooklyna i otvoriti tu dvoranu koncertom imat će za mene posebno značenje", kazao je umjetnik.

Promjena imena za Netse nije nikakvo iznenađenje iako vodstvo kluba a ni ruski milijarder Mihail Prohorov, vlasnik kluba već godinu dana, nisu dali nikakvu službenu izjavu o tome.

PEKING

Kineski košarkaš Yao Ming, bivša zvijezda NBA, na jesen se vraća u školske klupe, javljaju u utorak kineski mediji.

Nakon što je otišao u "mirovinu" 2,29 m visoki Yao Ming je odlučio studirtai, iako još ne zna točno što, na šangajskom sveučilištu.

Bivši igrač Houston Rockets odlučio se za sveučilište Jiaotong, jedno od najboljih u Kini, ali neće škoslke klupe dijeliti s ostalim studentima nego je dobio posebne profesore za individualne konzultacije jer je Yao Ming izrazio zabrinutost da bi njegova nazočnost dekoncentrirala druge studente.

Yao Ming je u mirovini od srpnja. Nakon što je osam godina igrao za Houston Rocketse, zbog ozljeda noge i stopala je propustio 250 utakmica.

GELSENKIRCHEN

Nizozemac Huub Stevens vraća se na trenersku klupu njemačkog prvoligaša Schalkea 04 gdje će naslijediti Ralfa Rangnicka koji je odstupio prošli tjedan zbog zdravstvenih razloga, potvrđeno je iz kluba.

Stevens (57), koji je sa Schalkeom potpisao dvogodišnji ugovor, prvi će nastup imati u četvrtak na utakmcii Europske lige protiv Maccabija iz Haife. Schalke 04 je trenutačno peti u njemačkom prvenstvu i zaostaje šest bodova za vodećim Bayernom.

BEOGRAD

Njemačke odbojkašice plasirale su se u četvrtfinale Europskog prvenstva kao pobjednice skupine A nakon što su u Beogradu slavile protiv Srbije s 3:1 (25:22, 25:15, 20:25, 25:17).

Njemačka ide izravno u četvrtzavršnicu, dok će Srpkinje u osmini finala igrati s Rumunjkama.

BEOGRAD

Odbojkašice Poljske osigurale su kao pobjednice skupine C četvrtfinale Europskog prvenstva što se igra u Srbiji i Italiji.

Poljska je u Zrenjaninu C slavila protiv Rumunjske s 3:0 (27:25, 25:18, 25:22), te tako bez poraza osigurale prvo mjesto i izravan plasman u četvrtzavršnicu. Rumunjka je osvojila treće mjesto u skupini i u osmini finala će igrati s drugoplasiranom ekipom iz skupine A, dok je drugo mjesto osvojila Češka, koja je s 3:0 svladala Izrael.

Francuskinje su u skupini A u Beogradu slavile protiv Ukrajinki s 3:0 (26:24, 25:14, 25:15), te s tom prvom pobjedom osigurale treće mjesto i osminu finala. Ukrajinke su doživjele sva tri poraza i napuštaju natjecanje. Za prvo mjesto u ovoj skupini igraju Srbija i Njemačka.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙