FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 16. rujna 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

QUEBEC - Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić ispala je u drugom kolu WTA turnira u Quebecu nakon poraza od šeste nositeljice Čehinje Barbore Zahlavove Strycove 6:2, 1:6, 3:6. Hrvatska tenisačica, trenutačno 104. igračica svijeta je odlično otvorila meč i vrlo brzo je dobila prvi set 6:2. Nažalost, u nastavku se njezina igra raspala i 25-godišnja Čehinja je uspjela okrenuti rezultat u svoju korist. Mirjana je imala šest dvostrukih pogrešaka, te je osvojila svega deset od 33 poena na drugi servis. Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda 75. tenisačice svijeta. Prvu je ostvarila 2009. u Albuquerqueu. Strasbourg i Birmingham su tako ostali jedini turniri na kojima je Lučić ove godine stigla do četvrtfinala.

MILANO - Trener talijanskog nogometnog prvoligaša Intera Gian Piero Gasperini (53) našao se na rubu otkaza nakon tri poraza na startu sezone, pišu talijanske novine. Inter je izgubio sve tri službene utakmice ove sezone. U Superkupu od Milana (1:2), u Serie A od Palerma (3:4), a u Ligi prvaka od Trabzonspora (0:1) što je najgori ulazak u sezonu još od 1921. godine. Predsjednik kluba Massimo Moratti razočaran je otvaranjem sezone i dio talijanskih medija nagađa kako će subotnji derbi protiv Rome biti 'utakmica istine' za Gasperinijia koji je na San Siro stigao ovoga ljeta. Nagađa se kako bi u slučaju novog poraza Gasperini dobi 'cipelu', a kao mogući nasljednik spominje se Gianfranco Zola.

BASEL - Sportski arbitražni sud u Lausanni (CAS) suspendirao je jednog od najtalentiranijih brazilskih nogometaša Jobsona (21) na dvije godine zbog pozitivnog nalaza na kokain. Međutim, napadač Botafogoa moći će zaigrati već u ožujku iduće godine jer je odradio dio kazne. Brazilski nogometni savez je prvotno kaznio mladog napadača sa šest mjeseci zabrane igranja, no Međunarodna antidopinška agencija se žalila CAS-u koji je povećao kaznu. Jobson je prvo pao na dopinškom testu obavljenom 8. studenoga prošle godine, a potom i na kontroli koja je obavljena 6. prosinca. Brazilski nogometaš priznao je uzimanje kokaina na zabavama.

BUENOS AIRES - Bivši izbornik argentinske nogometne reprezentacije Argentine Sergio Batista podigao je tužbu protiv nogometne legende Diega Maradona zbog klevete. Jedan od najboljih igrača svih vremena optužio je Batistu da je neke igrače zvao u reprezentaciju isključivo zato jer su mu plaćali za to. Batistu su pogodile Maradonije optužbe zbog čega je podigao tužbu. "Umoran sam od ovakvih optužbi. Mogu podnijeti kritike za svoj rad no ovo je otišlo predaleko. Radi se o vrlo ozbiljnim stvarima i nije mi jasno zašto Maradona širi laži," kazao je Batista koji je "Gauče" preuzeo upravo od Maradone nakon neuspjeha na World Cupu. Međutim, niti Batista se nije previše zadržao za kormilom reprezentacije. Dobio je otkaz nakon debakla na ovogodišnjoj Copa Americi. Maradona se trenutačno nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje vodi klub Al Wasl.

SYDNEY - Nakon prvog dana susreta za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa između Australije i Švicarske koji se igra u Sydneynu rezultat je 1:1. Australci su poveli nakon što je Bernard Tomic porazio Stanislasa Wawrinku 4-6, 6-4, 6-3, 6-3, dok je rezultat izjednačio Roger Federer. Bivši najbolji tenisač svijeta je pobijedio Lleytona Hewitta 5-7, 7-6 (5), 6-2, 6-3. U subotu su na rasporedu parovi, a sastaju se Australci Lleyton Hewitt i Chris Guccine, dok će za Švicarsku igrati Federer i Wawrinka.

ROGAŠKA SLATINA - Na Europskom prvenstvu za žene, koje se uz sudjelovanje boćarica iz 11 zemalja održava od 14. do 17. rujna u Rogaškoj Slatini, hrvatska reprezentativka Nives Martinaš je osigurala nastup u završnici discipline brzinsko izbijanje. Članica BK "PAŠAC" iz Rijeke je nakon razigravanja za ulazak u polufinale imala izjednačen rezultat sa Talijankom Sarom Tonon 30:30, a u dopunskom izbijanju (pripetavanju) Nives je za 2,30 minuta pogodila 18, a Talijanka 14 boća. Tako je Martinaš dobila prigodu da se sa Slovenkom Novak, Francuskinjom Berthe i Turkinjom Gerdonaezigrati bori za ulazak u finale. Nives Martinaš bila je uspješna i u disciplini pojedinačno klasično u kojoj je ostvarila dvije uvjerljive pobjede i s maksimalnim rezultatom 13:0 savladala predstavnicu Srbije Lj.Orlović i Turkinju Kumartasgliu. Ostale članice naše reprezentacije Iva Vlahek i Danijela Kolobarić (obje BK Špansko – Zagreb) čekaju nastup u štafetnom izbijanju, dok će u preciznom izbijanju boje naše zemlje braniti Iva Vlahek, a u bližanju i izbijanju u krug Danijela Kolobarić.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙