FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 23. rujna 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti dio 12.30 sati:

NEW YORK - Bivšoj atletskoj zvijezdi Carlu Lewisu, devetostrukom osvajaču olimpijskih medalja, ipak je propala kandidatura za senatsko mjesto u američkoj saveznoj državi New Jersey. Američki prizivni sud je ponovo razmatrao njegovu kandidaturu i odbio je jer nije ispunio jedan od uvjeta, nema najmanje četiri godine stalno prebivalište u državi kojoj se kandidira. Lewis se neće žaliti na ovu odluku čime je završila njegova višemjesečna pravna bitka. Zanimljvo, prije nekoliko dana isti sud je donio odluku 2:1 u korist Lewisa, no to je odluku poništio najviši sud New Jerseyja. U novom razmatranju Prizivni sud je odbio Lewisu kandidaturu jer je još 2009. plaćao porez u Kaliforniji i glasovao na tamošnjim izborima. Ista tri suca koja su prošlog tjedan Lewisu dala 'zeleno svjetlo' sada su na deset stranica objasnili promjenu odluke. Jedan od najuspješnijih sportaša u povijesti olimpijskih igara, koji je član Demokratske stranke, smatra kako republikanski guverner Chris Christie pokušava na svaki način onemogućiti njegovu kandidaturu. Lewis je 2005. u Medfordu i Mount Laurelu u saveznoj državi New Jersey kupio kuću za sebe i za svoju majku, no tek 2009. mu je priznat status stalnog prebivališta. Lewis je na olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. osvojio četiri zlatne medalje, a u sljedećih 12 godina osvojio je još pet zlatnih olimpijskih medalja.

BEOGRAD - Hrvatski nogometni stručnjak Robert Prosinečki nakon 20 godina ponovo će zaigrati u dresu Crvene zvezde i to u humanitarnoj utakmici "Bitka za bebe" protiv ekipe filma "Montevideo, Bog te video". Prosinečki, koji trenira beogradski klub od prosinca prošle godine, pojačat će zajedno s predsjednikom Vladanom Lukićem žensku ekipu Crvene zvezde. Protivnici će im biti glumačka ekipa filma "Montevideo, Bog te video". Film govori o uspjeh nogometne reprezentacije Jugoslavije koja je u Montevideu 1930. na prvom svjetskom prvenstvu osvojila treće mjesto. Utakmica će se igrati 27. rujna na Marakani, a sav prihod je namjenjen za kupovinu 100 inkubatora. Prosinečki je igrao za Crvenu zvezdu od 1987. do 1991. godine i pritom osvojio šest trofeja - naslov prvaka Europe (1991), Interkontinentalni kup (1991), tri prvenstva bivše države i jedan Kup.

MADRID - Osim što je ostao bez planiranih bodova Real Madrid je na gostovanju kod Racing Santandera prekinuo i pobjednički niz koji je trajao pet godina. Od prosinca 2006. godine "Kraljevski klub" je dobio sve ligaške utakmice koje su igrane u tjednu, sve do gostovanja na El Sardineru gdje je odigrao 0:0. Posljednji put Real je u tjednu kiksao u prosincu 2006. godine kada je na Santiago Bernabeu izgubio od Recreativa iz Huelve (0:3). Nakon toga je nanizao 12 pobjeda uz impresivnu razliku pogodaka 47:9. Među klubovima koji su 'Galacticosi' dobili u tjednu je i Barcelona koja je u srijedu 7. svibnja 2008. na Bernabeu izgubila 1:4. Bila je to ujedno i posljednja ligaša pobjeda Reala u 'el clasicu'. Nakon toga je Barcelona dobila pet utakmica, a zadnja je završila bez pobjednika 1:1.

NEW YORK - Jedan od najvećih 'razbijača' u NHL ligi napadač Philadelphia Flyersa Jody Shelley (35) suspendiran je na deset utakmica nakon što je za vrijeme pripremnog ogleda protiv Toronto Maple Leafsa s leđa palicom udario Darryla Boycea. Shelley će propustiti preostalih pet 'preseason' utakmica, te pet ogleda na otvaranju NHL sezone. Napadač Flyersa je dobio veliku kaznu jer je mu ovo nije prvi takav incident. U prosincu prošle godine je na identičan način udario igrača Bruinsa Adama McQuaida zbog čega je kažnjen s dvije utakmice neigranja. U prvom susretu nakon odrađivanja kazne je izazvao tučnjavu pa je opet zaradio dvije utakmice 'hlađenja'. Od kada je ušao u NHL ligu Shelley je sakupio 156 minuta kazni zbog tučnjava, što je najviše od svih igrača koji trenutačno igraju u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu. Ovaj Kanađanin drži i rekordnih 420 minuta kazni u QMJHL ligi, a sakupio je i rekordnih 357 minuta kazni u jednoj sezoni AHL lige.

MADRID - Povratnik u prvoligaško društvo Real Betis preuzeo je vodstvo na ljestvici španjolskog prvenstva nakon što je u sjajnom susretu pobijedio Real Zaragozu 4:3. Domaćin je izborio četvrtu uzastopnu pobjede ove sezone premda je posljednjih 20 minuta igrao s igračem manje. Golove za momčad iz Seville zabili su Roque Santa Cruz (7,49), Salva Sevilla (12-11m) i Benat (48-11m), dok su strijelci za Real iz Zaragoze bili Efrain Juarez (36) i Juan Carlos (78, 79). Betis je od 70. minute igrao bez isključenog golmana Casta Espinose. Betis je posljednje dvije sezone proveo u drugoj ligi, no ove sezone igra sjajno. Nakon četiri uvodna kola jedini ima maksimalnih 12 bodova što je najbolji start prvenstva u povijesti kluba. Na drugom mjestu je Valencia sa 10 bodova, Malaga ima devet, Barcelona, Sevilla i Levante po osam, dok je Real Madrid na skromnom sedmom mjestu sa sedam bodova.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙