FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 22. rujna 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić objavio je u četvrtak širi popis s imenima 29 igrača, kandidata za završne kvalifikacijske utakmice s Grčkom i Latvijom koje su na rasporedu 7. i 11. listopada, objavljeno je na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza. Konačnu listu s nekoliko imena manje Slaven Bilić će objaviti u srijedu, 28. rujna. Hrvatska gostuje u Grčkoj 7. listopada, dok će naša reprezenatcija dočekati Latviju u Rijeci.

Na popisu su: Stipe Pletikosa (FC Rostov), Danijel Subašić (Hajduk), Ivan Kelava (GNK Dinamo), Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Tottenham), Šime Vrsaljko (GNK Dinamo), Dejan Lovren (Olympique Lyonnais), Josip Šimunić (GNK Dinamo), Ivan Strinić (FC Dnipro), Gordon Schildenfeld (FC Eintracht), Domagoj Vida (GNK Dinamo), Manuel Pamić (AC Sparta Praha), Ognjen Vukojević (FC Dynamo Kijev), Danijel Pranjić (FC Bayern), Ivan Rakitić (Sevilla), Tomislav Dujmović (FC Dinamo Moskva), Luka Modrić (Tottenham), Milan Badelj (GNK Dinamo), Niko Kranjčar (Tottenham), Ivo Iličević (Hamburger SV), Mato Jajalo (FC Koeln), Ivan Perišić (BVB Borussia Dortmund), Mario Mandžukić (VfL Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Rangers), Nikola Kalinić (Dnipro), Ivan Klasnić (Bolton), Ivica Olić (Bayern), Mladen Petrić (Hamburger SV).

SPLIT - Nogometaš Drago Garbić, koji je prije četiri mjeseca teško ozlijeđen u prometnoj nesreći kod Splita, danas je potpisao dvogodišnji ugovor za Hajduk u kojem je igrao i prije odlaska u Tursku gdje je bio nastavio karijeru.

"Ovo je poseban dan jer se Gabrić vraća kući na Poljud u Hajduk, mi trebamo njega, a on treba nas", izjavio je član Hajdukove uprave Milo Nižetić. On je najavio da će se Gabrić sutra uključiti u rad prve momčadi Hajduka, te da će trenirati po "posebnom programu".

"Ne treba spekulirati o Garbrićevom povratku u natjecateljski ritam, ali mi to očekujemo vrlo brzo", rekao je Nižetić.

Gabrić je, potpisujući ugovor u sjedištu Hajduka na Poljudu u nazočnosti novinara izjavio kako posebice u zadnjih desetak dana osjeća sve bolje, te da su tri liječnička pregleda od prije mjesec dana pokazala da je on zdrav te da može nastaviti profesionalno igrati nogomet.

"Sretan sam zbog povratka u Hajduk jer Poljud je moj drugi dom", kazao je Gabrić dodavši kako se može vratiti u formu i igrati na razini kao i prije ozljede u prometnoj nesreći. Gabrić je odlučio u Hajduku nositi broj 77.

ZAGREB - Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević nakon provedenog postupka kaznio je Hajduk novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna zbog propusta u provedbi organizacije utakmice Hajduk-Dinamo, objavljeno je danas na službenim stranicama Udruge profesionalnih klubova Prve hrvastke nogometne lige. Prema izvještaju službenih osoba, utakmica je bila prekidana u tri navrata zbog bacanja velikih količina pirotehničkih sredstava u teren za igru od strane domaćih navijača koji su na sjevernoj tribini izvjesili i transparent rasističkog sadržaja te rasistički vrijeđali gostujućeg igrača, dodaje se u izvješću Udruge profesionalnih klubova Prve hrvastke nogometne lige.

GUANGZHOU - Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u četvrtfinalu teniskog WTA turnira Guanghzou od Kineskinje Jie Zheng 6-1, 4-6, 3-6. Ovo je bio njihov prvi međusobni susret. U prvom setu Kineskinja, 83. na WTA listi, nije mogla pružiti odgovarajući otpor našoj tenisačici. No, u drugom setu u kojem je borba bila izjednačenija, Jie je uzela servis Martić za 4-4 i okrenula set u svoju korist. Treći je set bio sličan drugom i Kineskinja je odniejla pobjedu.

GUANGZHOU - Rezultati četvrtfinalnih susreta s WTA turnira tenisačica u Guangzhouu:

Marija Kirilenko (Rus/1) - Tetjana Lužanska (Ukr) 6-1, 7-5

Chanelle Scheepers (JAR/7) - Urszula Radwanska (Polj) 4-6, 7-6 (6), 6-3

Jie Zheng (Kin) - PETRA MARTIĆ (HRV/4) 1-6, 6-4, 6-3

Magdalena Rybarikova (Svk/8) - Jarmila Gajdosova (Aus/2) 6-4, 6-3

ISTANBUL - Vaterpolisti splitskog Mornar Brodospasa pobjedom su započeli nastup u prvom kvalifikacijskom krugu Eurokupa u Istanbulu u kojem su sa 14-5 pobijedili njemački Hannover. Sutra vaterpolisti Mornara igraju dvije utakmice i to protiv Iverie iz Gruzije i Rumunjskog Arada, u subotu protiv grčkog Panionisa, a u nedelju protiv domaćina Enka iz Turske. Igrači trenutno najboljeg splitskog kluba u ovoj konkurenciji ne bi trebali imati većih poteškoća za prelazak u drugi kvalifikacijski krug u koji će se plasirati četiri momčadi.

TBILISI - U prvoj utakmici prvog kvalifikacijskog kruga Eurokupa vaterpolisti zagrebačkog Medveščaka su u Tbilisiju pobijedili Olympic iz Nice sa 10:4 . Sutra će vaterpolisti mlađeg zagrebačkog prvoligaša odigrati dvije utakmice i to protiv Sankt Peterburga i nizozemskog De Zija. U subotu igraju protiv gruzijskog Ligamusa, a u nedelju protiv mađarskog Honveda. U drugi kvalifikacijski krug ići će prve četiri momčadi.

SPLIT - Nakon svih održanih jedrenja u četvrtak poznati su polufinalisti 25. izdanja ACI Matcha Race Cupa koji se održava u Splitu, to su Tomislav Bašić, Marin Mišura, Tonko Rameša i Ivan Kljaković–Gašpić. U dvobojskom dijelu natjecanja uvjerljivo najbolji bio je Tomislav Bašić, koji je imao stopostotni učinak i ubilježio sedam pobjeda. Marin Mišura i Tonko Rameša imali su po pet pobjeda, Ivan Kljaković–Gašpić četiri, Luka Radelić tri, Tina Mihelić dvije, dok su Petra Kliba i Toni Bulaja pobijedili u po jednome dvoboju.

Nakon zbrajanja rezultata flotnog i dvobojskog dijela natjecanja poredak je sljedeći:

1. Tomislav Bašić 3 boda

2. Marin Mišura 3

3. Tonko Rameša 8

4. Ivan Kljaković-Gašpić 8

5. Luka Radelić 8

6. Tina Mihelić 13

7. Toni Bulaja 15

8. Petra Kliba 15

Kod kormilara s istim brojem bodova nakon zbrajanja flotnih i dvobojskih rezultata prednost su imali natjecatelji s boljim plasmanom u dvobojskom dijelu natjecanja. Tako je Tomislav Bašić, kao prvi u dvobojskom jedrenju, zauzeo prvu poziciju i time stekao pravo biranja protivnika u polufinalnom dvoboju. Naš najiskusniji dvobojski jedriličar odabrao je Tonka Ramešu, a u drugi polufinalni par formirali su Marin Mišura i Ivan Kljaković–Gašpić. S obzirom na nepovoljnu vremensku prognozu za petak odrađeni su i prvi polufinalni dvoboji za oba para. U prvome je Tomislav Bašić dobio Tonka Ramešu, dok je u drugom Ivan Kljaković–Gašpić bio bolji od Marina Mišure. Polufinalni dvoboji nastavljaju se u petak, a u finale će se plasirati kormilari koji prvi ostvare dvije pobjede.

Finale 25. ACI Cupae na rasporedu je također u petak.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙