FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP na izbore s pet temeljnih poruka

Autor: ivuc
OSIJEK, 17. rujna 2011.(Hina) - Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku da ta stranka na parlamentarne izbore izlazi s pet temeljnih političkih poruka, među kojima su, protivljenje ulasku Hrvatske u Europsku uniju te zauzimanje za državotvornu zaštitu hrvatskoga obrambenog Domovinskog rata.

Nakon predizborne "klauzure" predsjedništva stranke, odnosno skupa zatvorenog za javnost, Srb je na konferenciji na novinare kazao da će se HSP zalagati da Hrvatska ima strategiju vlastitog gospodarskog razvoja, za jedinstvenu nacionalnu politiku Hrvata iz Hrvatske, BiH te iseljeništva te duhovnu obnovu hrvatskoga društva, koja uključuje istinsku reformu pravosuđa, obrazovanja i zdravstva.

"Želimo kroz ove jednostavne poruke svim hrvatskim biračima predočiti naš politički stav i da on bude sadržan u kratkim i jasnim porukama, iz kojih se iščitava problematika hrvatskoga društva", rekao je Srb.

Komentirajući današnji sabor HDZ-a u zagrebačkoj Areni, Srb je ocijenio kako taj skup "služi samo tome da se članovi HDZ-a, praktično u uvjetima poluraspada, međusobno hrabre velikim brojem". Po njegovim riječima, "ne treba zaboraviti činjenicu, s obzirom na probleme koje trenutno oprerećuju HDZ, da Arena u Zagrebu, nije daleko od Remetinca".

Govoreći o odluci Vlade RH da Umirovljeničkom fondu prenese 29 posto dionica Croatia osiguranja (CO) te 10,66 posto dionica Jadranskog naftovoda (Janaf) kako bi se osigurala sredstva za isplatu rate duga umirovljenicima, predsjednik HSP-a ocijenio je da ta odluka pokazuje da se u "hrvatskoj politici u posljednjih 10 godina, očito, ništa nije promijenilo", jer su se jednako tako donosile odluke o početku prodaje udjela u Ini i Plivi.

"Tragično je da nakon takvih iskustava vlada ponovno donosi takvu odluku, bez ikakve strategije, a što će u budućnosti biti s JANAF-om i Croatia osiguranjem, samo kako bi se pokrpala proračunska rupa pred izbore", ustvrdio je Srb.

Dodao je kako posebno čudi što jedan HDZ-ov koalicijski partner, inače povijesna stranka u Hrvatskoj, dođe na sjednicu vlade "da o tome ne zna ništa, a njegovi predstavnici dignu ruku za takvu odluku". Rekao je kako misli da HSS "više neće postojati nakon ovih izbora", a da vjeruje kako će HSP biti "veliko iznenađenje".

"Klauzuri" HSP-a, uz članove predsjedništva stranke, nazočili su i predstavnici HSP-a BiH, predsjednik Federacije BiH Živko Budimir te nositelji stranačkih lista, u pojedinim izbornim jedinicama, među kojima su, Ante Prkačin, u prvoj, Mirko Duspara u petoj, počasni predsjednik stranke Anto Đapić u šestoj te Mirko Čondić u devetoj izbornoj jedinici.

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙