FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove područne škole u Virovitičko-podravskoj županiji

Autor: ztes
VIROVITICA, 9. rujna 2011. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs otvorio je danas jednu obnovljenu i tri novoizgrađene područne škole u Virovitičko-podravskoj županiji.

Za obnovu i izgradnju područnih škola u Orešcu, Lozanu, Starom Gracu i Grabrovnici ministarstvo i Virovitičko-podravska županija izdvojili su tri i pol milijuna kuna.

Područnu školu u Orešcu pohađa 29 učenika, u Starom Gracu ih je 19, u Grabrovnici 14, a u Lozanu samo 10.

Ministar Fuchs je naveo da je u posljednjih sedam godina u Hrvatskoj izgrađeno više od 500 školskih objekata u koje je to ministarstvo uložilo oko četiri i pol milijarde kuna. „ Nekoliko milijardi kuna osigurano je i za visoko školstvo u okviru kredita koji su dani Sveučilištima, a država je preuzela otplatu tih kredita, 800.000 kuna za zagrebačko Sveučilište, pola milijuna kuna za Sveučilište u Rijeci itd.“, rekao je ministar Fuchs.

Virovitičko-podravsku županiju naveo je kao odličan primjer ulaganja u školstvo jer se, rekao je, ulaže planski i sustavno. Naglasio je da je u toj županiji u posljednje dvije i pol godine izgrađeno 20 školskih objekata, uključujući i sportske dvorane te da je za njihovu gradnju iz državnog proračuna utrošeno 46 milijuna kuna.

Ministar Fuchs naglasio je da se srednjoškolsko obrazovanje mora više približiti potrebama gospodarstva. „ To je ono na čemu inzistiramo i vrlo skoro ćemo imati 26 novih programa koji su usklađeni s Obrtničkom komorom i Ministarstvom gospodarstva kako bi se školovali kadrovi koji mogu lakše naći mjesto na tržištu rada“, rekao je .

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić naglasio je da je ulaganje u školstvo bez obzira na broj učenika uvijek isplativo te da djeca iz malih mjesta zaslužuju iste uvjete školovanja kao i u velikim gradovima.

(Hina) xztes ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙