FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cuccurin traži analizu poslovanja pulske bolnice

Autor: dspo
PULA, 20. rujna 2011.(Hina) - Predsjednik udruge Ladonja i nositelj nezavisne liste u istarskoj skupštini Plinio Cuccurin najavio je kako će vijećnici Ladonje u županijskoj skupštini tijekom današnjeg dana u hitnu proceduru uputiti zaključak o izradi analize zdravstvenih, ekonomskih i organizacijskih aspekata poslovanja puslke Opće bolnice.

Ako se podaci o nepravilnostima u poslovanju koje je tijekom nadzora utvrdio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje pokažu točnima, Ladonja će zatražiti smjenu Upravnog vijeća i ravnatelja pulske Opće bolnice, rekao je Cuccurin na konferenciji za novinare.

Kazao je da kvalitetu zdravstvene usluge čine ponajprije zdravstveni kadrovi i organizacija poslovanja, a tek zatim dolaze prostorni uvjeti.

Pojasnio je da vijećnici Ladonje ovim zaključkom zahtijevaju da se Upravnom vijeću bolnice naloži da obavi sveobuhvatnu analizu rada i poslovanja, uključujući i studiju izvedivosti nove bolnice.

Cuccurin je podsjetio kako se u posljednje dvije godine na županijskoj skupštini nije raspravljalo o kvaliteti istarskog zdravstva, premda je bilo najavljeno da će se na jednoj od sjednica isključivo raspravljati o tome.

Po njegovim riječima razloga za to ima ponajviše imajući u vidu rezultate nadzora HZZO-a nad poslovanjem ove najveće istarske zdravstvene ustanove koji je za prošlu godinu između ostalog utvrdio da je "pokrivenost nabave javnim natječajima svega 41 posto, premda ravnatelj priznaje 15 posto mimo javne nabave".

"Vijećnici Ladonje nisu protiv gradnje nove bolnice, nego za hitno poboljšanje kvalitete liječenja u Općoj bolnici, te odgovorno i zakonito trošenje javnog novca", rekao je Cuccurin.

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙