FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U "Klaićevoj" provedena vježba evakuacije i spašavanja u stvarnu vremenu

Autor: jjur
ZAGREB, 16. rujna 2011. (Hina) - U Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu danas je prvi put u Hrvatskoj izvedena vježba evakuacije i spašavanja pacijenata i zaposlenika bolnice zbog požara i to u stvarnu vremenu, unutar kojeg je bolnica evakuirana za manje od jednog sata.

Cilj je bio uvježbati i provjeriti osposobljenost odgovornih osoba u provedbi evakuacije i spašavanja, način dojavljivanja opasnosti te uvježbati i provjeriti osposobljenost za sigurno napuštanje ugrožena područja, evakuiranje i spašavanje bolesnika.

Pročelnik gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić istaknuo je kako su u vježbi, osim bolničkog osoblja, sudjelovali i Županijski centar 112, zagrebačka Policijska uprava, gradski vatrogasci, Zavod za hitnu medicinu, gradski ured za krizna stanja te učenici Osnovne škole "Izidora Kršnjavoga" koji su glumili pacijente bolnice te učenici V. gimnazije koji su, osim što su glumili pacijente, pomogli i u evakuaciji.

Ravnatelj klinike Goran Roić je, istaknuvši da su jako zadovoljni evakuacijom, naglasio da ni u jednom trenutku vježbe nije ometan boravak bolesne djece i rad zdravstvenih radnika zaduženih za normalno funkcioniranje bolnice.

Koordinator evakuacije Stjepan Andrašek izjavio je kako su jako zadovoljni jer je vježba izvedena za manje od sat vremena.

Glasnogovornica ureda za upravljanje hitnim situacijama Kristina Martinović posebice je istaknula kako to nije bila pokazna vježba, već "prva vježba u stvarnu vremenu evakuacije bolnice u Hrvatskoj".

Požar zbog kojeg je bolnica evakuirana izbio je u operacijskoj dvorani, u tijeku operacije, a pacijent je iz dvorane premješten u sigurniji prostor. Zatim je, dolaskom vozila hitne pomoći, premješten u Vinogradsku bolnicu gdje je nastavljena operacija.

Uspješno su evakurani svi bolesnici i zaposlenici klinike, a sama vježba završila je dolaskom članova kriznog stožera na mjesto okupljanja i povratkom svih sudionika na svoja radna mjesta.

(Hina) xjjur yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙