FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija za nabavu vozila za prijevoz osoba s invaliditetom

Autor: vhor
KARLOVAC, 16. rujna 2011. (Hina) - Akciju za nabavu specijaliziranog vozila za prijevoz osoba s invaliditetom pod nazivom „Vozilo koje život znači“ otvorila je danas u Karlovcu Udruga osoba s invaliditetom dječje i cerebralne paralize, distrofičara i osoba s tjelesnim invaliditetom grada Karlovca i Karlovačke županije.

Akciju su poduprle krovne udruge Saveza zajednica udruga osoba s invaliditetom te županija i Opća bolnica.

Župan Ivan Vučić obećao je iz županijskog proračuna 50.000 kuna, ravnatelj bolnice Nedjeljko Strikić obećao je da će se osobno zauzeti da bolnica preko raznih partnera prikupi još toliko, a donacije bez navođenja iznosa obećalo je više općina i gradova te osiguravateljska kuća Euroherc i Raiffeisen banka kod koje je otvoren račun za prikupljanje donacija.

Time je počelo i obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti u županiji koji traje od 16. do 22. rujna. Cilj je da se potrebnih 230.000 kuna prikupi do 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Predsjednik Saveza zajednica udruga osoba s invaliditetom Zorislav Bobuš kazao je da su karlovački aktivisti i jedinice lokalne samouprave dobri primjeri jer bitno pridonose svojim projektima na ustavnim pravima osoba s invaliditetom, tj. na njihovoj uključenosti u društveni život. Po njegovim riječima preduvjeti za to su i specijalizirano vozilo, ali i prilagođen javni prijevoz, bez obzira na to prevoze li se teško pokretne i nepokretne osobe k liječniku, u školu ili jednostavno na druženje u udruge.

To je i jedan od preduvjeta, smatra Bobuš, da se u Hrvatskoj poštuje UN-ova Konvencija o pravima osoba s invaliditetom, jer se time osnažuje njihovo uključivanje u zajednicu i omogućuje da budu aktivni sudionici i kreatori odluka o svom životu i pravima.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙