FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: smanjena nezaposlenost u kolovozu

Autor: ivuc
OSIJEK, 19. rujna 2011.(Hina) - Krajem kolovoza u osječkoj Područnoj službi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 31.090 nezaposlenih osoba, što je 0,6 posto manje nego u srpnju, te 1,5 posto manje nego u kolovozu prošle godine.

Po podacima te Područne službe HZZ-a nezaposlenost se u Osječko-baranjskoj županiji u prvih osam mjeseci ove godine smanjivala po prosječnoj mjesečnoj stopi od 1,2 posto, a u kolovozu nezaposlenost je smanjena u svim ispostavama osim u Našicama, gdje je nezaposlenost porasla za 0,5 posto.

Na kraju kolovoza 58,3 posto nezaposlenih čekalo je na zaposlenje duže od godinu dana, što je 0,5 posto više nego u srpnju i 5 posto više u odnosu na kolovoz prošle godine.

Kratkotrajna nezaposlenost najučestalija je kod osoba sa završenim fakultetom, budući da je 43,4 posto visokoobrazovanih osoba čekalo na posao do 6 mjeseci. U najnepovoljnijem položaju su osobe bez škole, od kojih je 72,9 posto čekalo na posao duže od godinu dana.

Stopa zapošljavanja s evidencije osječke Područne službe HZZ-a u prvih osam mjeseci ove godine bila je 23,7 posto, što znači da su se na 100 novoprijavljenih i nezaposlenih zapošljavale 24 osobe, što je četiri osobe više u odnosu na prvih osam mjeseci prošle godine.

Stopa se kretala od 11,2 posto, za radnike bez završene osnovne škole, do 27,8 posto, za osobe sa završenim fakultetom.

(Hina) xivuc ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙