FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki HZZ o zapošljavanju osoba starije životne dobi

Autor: ivuc
OSIJEK, 16. rujna 2011.(Hina) - Osječka Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), u suradnji s osječkim Centrom za socijalnu skrb, provodi projekt "Motivacija dugotrajno nezaposlenih osoba" čiji je cilj smanjivanje nezaposlenosti marginaliziranih društvenih skupina među kojima su i osobe starije životne dobi, istaknuto je na današnjem okruglom stolu osječkog HZZ-a.

Voditeljica Odsjeka za posredovanje i pripreme za zapošljavanje osječkog HZZ-a Ankica Vučković kazala je kako se globalno restrukturiranje gospodarstva posebice odražava na starije radnike, budući da osobe starije od 50 godina imaju veću stopu rasta nezaposlenosti, a kad jednom postanu nezaposleni to se obično pretvara u dugotrajnu nezaposlenost, s malim šansama za povratak na tržište rada.

Zbog toga je takvim osobama potrebna posebna pomoć na tržištu rada, pa su i u nacionalnom planu poticanja zapošljavanja za ovu i iduću godinu predviđene mjere sufinanciranja i poticanja zapošljavanja osoba starijih od 50 godina.

Ocijenila je kako se nizom mjera, edukativnim i motivacijskim radionicama, te uključivanjem u javne radove nastoji pomoći rješavanju dugotrajne nezaposlenosti tih osoba, koja je vrlo često i put ka socijalnoj isključenosti.

Projekt "Motivacija dugotrajno nezaposlenih osoba" sufinancira se iz europskog predpristupnog fonda IPA IV. - razvoj ljudskih potencijala.

(Hina) xivuc ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙