FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku otvoren informacijski pult o energetskoj učinkovitosti

Autor: hspa
DUBROVNIK, 5. rujna 2011. (Hina) - U Luži u Dubrovniku otvoren je danas informacijski pult za građanstvo "Energetska efikasnost".

Načelnica Odjela za racionalno gospodarenje energijom i energetsku učinkovitost u neposrednoj potrošnji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Irena Dubravec tom je prigodom rekla kako je Dubrovačko-neretvanska županija pridonijela poticanju energetske učinkovitosti, i to putem 161 projekta građana, obrtnika, tvrtaka, općina, gradova i županije, za koje je fond odobrio 96,3 milijuna kuna, od čega je dosad isplaćeno 58,6 milijuna.

Fond na temelju prošlogodišnjeg natječaja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutačno financira 15 projekata vrijednih 5,47 milijuna kuna, od čega se 5,13 milijuna odnosi na područje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako se u najjužnijoj hrvatskoj županiji provodi projekt "Sustavno gospodarenje energijom" po kojemu se, radi uštede energije, izvode mjerenja po županijskim zgradama, školama, domovima zdravlja i domovima za starije i nemoćne.

Na otvorenju informacijskog pulta bio je i koordinator projekta "Sustavno gospodarenje energijom" iz UN-ova programa za razvoj (UNDP) Sandro Nižetić.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙