FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: sbak
ZAGREB, 14. rujna 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

KABUL - Snage sigurnosti ubile su šest talibana koji su sudjelovali u napadima na ciljeve u Kabulu i tako nakon 20 sati okončale okršaj u glavnom gradu Afganistana, službeno je objavljeno u srijedu. "Operacija je upravo završena a policija je ubila šest terorista, pojedinosti o žrtvama objavit ćemo naknadno", objavio je na Twitteru glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova Sedik Sediki. U utorak su agencije objavile da su poginula najmanje dva civila i četiri policajca, a 22 osobe su ozlijeđene u talibanskim napadima na Kabul. Više od dvanaestak eksplozija odjeknulo je u u središtu grada gdje se nalaze diplomatska predstavništva. Talibanski samoubojice počeli su u utorak u središtu Kabula usklađene napade, a ciljevi su bili sjedište međunarodnih snaga NATO-a te američko veleposlanstvo.

WASHINGTON - Nejednakosti između muškaraca i žena predstavljaju veći izazov od pitanja prostora vitalnog za čovječanstvo u trenutku kad planet bude premašio prag od sedam milijardi stanovnika, ocijenio je u utorak Fond UN-a za stanovništvo (UNFPA). Približno 90 posto svjetske mladeži živi u zemljama u razvoju, od kojih 900 milijuna djevojaka i mladih žena koje nemaju, ili ga imaju u vrlo maloj mjeri, pristup obrazovanju i reproduktivnoj zdravstvenoj njezi, otkrio je šef UNFPA Babatunde Osotimehin otvarajući u okviru foruma u Washingtonu program "sedam milijardi akcija" uoči simbolične granice od sedam milijardi Zemljana koja će biti dosegnuta 31. listopada, po UN-u. Svjetsko stanovništvo premašit će prag od sedam milijardi stanovnika 2011. te iako se prosječan demografski rast usporava, i dalje je jako visok u Africi, istaknuto je u kolovozu u istraživanju Francuskog nacionalnog instituta za demografska istraživanja (Ined).

Granica od šest milijardi premašena je 1999. Trebalo je 12 godina da se dođe do sedam milijardi ali će trebati 14 da bi se došlo do osam milijardi.

+(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙