FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9.30

Autor: sdje
ZAGREB, 4. rujna 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9.30:

TRIPOLI

Libijski pobunjenici pokrenuli su u subotu navečer ofenzivu na Bani Valid, kako bi preuzeli jedno od posljednjih utočišta vođe Moamera Gadafija. Borbe su se vodile u noći na nedjelju oko Bani Valida, u pustinji jugoistočno od Tripolija, iako je Nacionalno prijelazno vijeće (NTC) do 10. rujna dalo rok pobornicima bivšeg vođe za predaju oružja. Jedan od glasnogovornika NTC-a Mahmud Abdel Aziz je desetak kilometara od Bani Valida izjavio da su "spremni ući u Bani Valid i boriti se". Gadafijev glasnogovornik Musa Ibrahim je rekao da Bani Valid neće pasti u ruke pobunjenika, te da su im plemenske vođe i dalje odane.

TEHERAN

edanaest osoba je ozlijeđeno, među kojima troje teško, nakon što je u nedjelju rano ujutro zrakoplovu tipa Airbus iranskog avioprijevoznika "Mahan Air" pukla guma prilikom slijetanja u zračnu luku grada Mašad na sjeveroistoku zemlje. U zrakoplovu se, kako je prenijela iranska agencija Irna, nalazkio 230 putnika. Ozlijeđeni putnici zbrinuti su na licu mjesta, a troje u teškom stanju prebačeno je u bolnicu. Tijekom proteklih deset godina u Iranu se dogodio niz ozbiljnih zrakoplovnih nesreća u kojima je poginulo više od 900 ljudi. Problemi s iranskom civilnom i vojnom zračnom flotom traju još od 1980. kad je Washington, nakon islamske revolucije, nametnuo Teheranu embargo zapadnih zemalja na zrakoplove, njihovu opremu i dijelove.

SANTIAGO

Svih 21 ljudi u vojnom zrakoplovu koji je pao u Tihom Oceanu blizu otoka Juan Fernandez su smrtno stradali, objavila je čileanska vlada u nedjelju. Spasilačke ekipe i ribari nastavljaju potragu za tijelima. U subotu su izvučena četiri tijela i ostaci zrakoplova, javlja Reuters. Ministar obrane Andres Allamand je rekao da su svi poginuli na licu mjesta. Vojni zrakoplov je dva puta pokušao sletiti nakon čega je nestao s radara.

(Hina) xsd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙