FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši radnici "Đakovštine" i dalje prosvjeduju

Autor: sela
ĐAKOVO , 13. rujna 2011. (Hina) - Bivši radnici nekadašnje "Đakovštine" nastavili su danas prosvjed kojim traže da im se u cijelosti isplate otpremnine i vlasnički udjeli u iznosu nešto većem od 40 milijuna kuna.

Bivši radnici "Đakovštine" prosvjede su započeli jučer, a tijekom noći su u smjenama noćili ispred ulaza u bivšu tvrtku.

"Đakovština" je od siječnja 2010. godine u stečaju, a većina njene imovine prodana je osječkoj tvrtki "Žito".

Prema riječima glasnogovornice Koordinacije za zaštitu prava bivših radnika nekada moćne đakovačke mlinsko-pekarske industrije Sanje Katić, radnici su spremni kontinuirano prosvjedovati sve do ispunjenja svojih zahtjeva.

Svi su nam govorili da će se stečajem iznaći nastavak proizvodnje, a od 450 radnika otkaz je u tri velika vala otpuštanja dobilo nas 350. Isto tako, stalno nam se govorilo da smo mi radnici vjerovnici prvog isplatnog reda, a svi su se, poglavito banke, namirili osim nas. Nama je jedino dosad isplaćeno 35 posto naših potraživanja, kaže Katić.

Bivše radnike u njihovoj borbi podržavaju i brojni građani, kao i poljoprivrednici koji im na mjesto prosvjeda donose hranu, napitke.

S obzirom da je država u svojim rukama imala 32 posto bivše tvrtke te da je u njenom nadzornom odboru imala dva člana, bivši radnici očekuju pomoć Vlade u rješavanju svojih problema, pa je za srijedu, 14. rujna, u 14 sati u Ministarstvu poljoprivrede, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković zakazao sastanak s predstavnicima bivših radnika "Đakovštine" kako bi se iznašlo rješenja za njihov problem. O rezultatima tog sastanka ovisit će i nastavak njihovog prosvjeda.

(Hina) xsela ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙