FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 1. rujna

Autor: nbrc
ZAGREB, 1. rujna 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 1. rujna.

ZAGREB - Hrvatski sindikat telekomunikacija organizira konferenciju za novinare pod nazivom "Profit Deutsche telekomu, a otkazi radnicima Hrvatskog Telekoma - Uprava HT-a (ne)moćna". U sindikatu ističu kako žele uputiti javni prosvjed protiv odluka i načina rada menadžmenta HT-a, kao i protiv megalomanskih zahtjeva za profitom većinskog vlasnika Deutsche Telekoma, koji ugrožavaju radni i socijalni položaj radnika HT-a (10,30 sati, Hrvatski sindikat telekomunikacije, Park stara Trešnjevka 2).

ZAGREB - Predstavnici Bjelovarskog sajma na konferenciji za novinare najavit će 19. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam koji će se održati od 9. do 11. rujna u Gudovcu. Riječ je o najvećoj poljoprivrednoj sajamskoj manifestaciji u Hrvatskoj, a organizatori ove godine očekuju isti broj izlagača kao lani (11,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske obrtničke komore (HOK) i Celjskog sajma na konferenciji za novinare predstavit će 44. Međunarodni obrtnički sajam (MOS) u Celju, na kojem će se tradicionalno predstaviti i hrvatski obrtnici. Ove se godine MOS održava od 7. do 14. rujna, a na njemu će hrvatski obrtnici po šesnaesti put nastupiti na zajedničkom izložbenom prostoru HOK-a (11,00 sati, HOK, Ilica 49/II).

ZAGREB - Državni zavod za statistiku u objavljenim ranim procjenama priroda važnijih usjeva procijenio je da je ovogodišnji urod pšenice od 780 tisuća tona za 15 posto veći od prošlogodišnjeg ostvarenog priroda. Rane procjene važnijih usjeva u ovoj godini pokazuju da je ove godine povećan urod pšenice, ječma i uljane repice. Po podacima DZS-a, pšenica je zasijana na 150 tisuća hektara, očekivani prirod je 5,2 tona po hektaru, ili ukupno 780 tisuća tona, što je 15 posto više nego prošle godine.

Dežurni urednici:

prije podne: Damir Margetić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙