FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: macu
ZAGREB, 13. rujna 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) izvijestilo je danas kako je nakon provedenog nadzora i navoda iz pisma Vladimira Šelebaja Selliera ocijenjeno da su navodi koji terete glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića neutemeljeni. MUP je 7. rujna zaprimio pismo Vladimira Šelebaja Selliera, koje je istovremeno i javno objavljeno u medijima, a u kojem se ukazuje na navodnu zlouporabu položaja glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića, nakon čega je ministar unutarnjih poslova naložio provedbu unutarnjeg nadzora i provjeru navoda iz pisma. Unutarnji nadzor proveli su djelatnici Odjela za unutarnju kontrolu, a tijekom nadzora je "obavljen uvid u svu relevantnu dokumentaciju sačinjenu povodom slučajeva koji se spominju u pismu te su obavljeni razgovori s nadležnim policijskim službenicima u pojedinim slučajevima". Utvrđeno je, navodi se u priopćenju, da je razlog za postupanje policijskih službenika zagrebačke PU i zadarske PU bio stvaran i zakonski utemeljen, a policijsko postupanje bilo je provedeno po pravilima struke i sukladno zakonskim ovlastima.

ZAGREB - Udruga hrvatskih sudaca (UHS) priopćila je danas da pozdravlja i podržava izjavu predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića kojom poziva političare da se suzdrže komentiranja sudskih postupaka u tijeku i kojom upućuje medije da o tim postupcima suzdržano i uravnoteženo obavještavaju javnost ne uvlačeći u komentiranje predstavnike i nositelje državne vlasti. "Tom izjavom načelo da sudstvo mora postupati nepristrano ali da se i mora takvim činiti svakom prosječnom nepristranom promatraču konačno dobiva mjesto koje od uvijek zaslužuje u javnom životu Republike Hrvatske i za koje se UHS oduvijek, ne bez otpora zalaže", navodi se u priopćenju . UHS koristi podsjetiti da su Europski sud za ljudska prava i Ustavni sud RH, jasno izrazili stav da je okrivljenicima povrijeđeno pravo na pravično suđenje i pretpostavke nedužnosti "upravo zbog ozračja koje su izjavama o odgovornosti okrivljenika stvorili najviši nositelji izvršne vlasti u RH".

ZAGREB - Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata", deseti po redu, dug 344 kilometara, započeo je danas iz zagrebačkog naselja Kustošija, a na njemu sudjeluje dvadeset natjecatelja. Ultramaraton u znak sjećanja na pripadnike Zagrebačkog HOS-a i sve bojovnike Domovinskog rata koji su u rujnu 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu suvereniteta Republike Hrvatske, organizira Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, pod pokroviteljstvom zagrebačke gradske uprave.

DUBROVNIK - Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić danas je na sjednici Nadzornog odbora Zračne luke Dubrovnik pokrenuo inicijativu da se nazivu te zračne luke u Ćilipima doda ime dubrovačkog znanstvenika Ruđera Boškovića. Župan je rekao da je praksa europskih zračnih luka da imaju nazive po povijesnim osobama, a Ruđer Bošković jedna je od najvažnijih osoba dubrovačke i hrvatske povijesti.

ZAGREB - Anica Đerđe Dilber, suputnica Tomislava Horvatinčića na motornoj jahti kojom je zagrebački poduzetnik skrivio pomorsku nesreću s dvoje poginulih talijanskih nautičara, izjavila je danas pred istražnom sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda da je Horvatinčić u trenutku sudara s talijanskom jedrilicom bio za upravljačem jahte, a ona pored njega. Anicu Đerđe Dilber ispitala je sutkinja Vera Polak Presečki na zamolbu šibenskog Županijskog suda na kojem se vodi istraga protiv Horvatinčića. Po izlasku iz suda nakon 45-minutnog iskaza, 35-godišnja Horvatinčićeva suputnica prošla je pored novinara bez zaustavljanja, a na upit da kaže što se tragičnog dana događalo rekla je da nema komentara. No, branitelji osumnjičenog Horvatinčića Velimir Došen i Branko Baica kazali su da je pred sutkinjom izjavila kako je u trenutku sudara poduzetnik bio za upravljačem svoje jahte, a ona kraj njega.

ZADAR - Protiv trojice mladića koji su kamenjem i palicama razbili vjetrobranska stakla te oštetili limariju na automobilu riječkih oznaka, u blizini Kolana na Pagu, podnesena je kaznena prijava zbog nasilničkog ponašanja i uništenja ili oštećenja tuđe stvari, izvijestila je jutros zadarska Policijska uprava. Nakon kriminalističkog istraživanja paških policijskih službenika trojicu mladića od 18, 20 i 21 godinu, s Paga, sumnjiči se da su, u nedjelju, u večernjim satima, u blizini Kolana na Pagu, kamenjem i palicama razbili prednji i stražnji vjetrobran te oštetili limariju na automobilu "lancia" riječkih registarskih oznaka, u vlasništvu 36-godišnjaka iz Rijeke s kojim se u automobilu nalazio i 23-godišnjak iz Rijeke.

OSIJEK - Policija traga za nepoznatim provalnikom, koji je ukrao veću količinu konzervirane hrane i mesa iz prostorija valpovačkoga Crvenog križa, izvijestila je danas osječko-baranjska PU. Nepoznati je kradljivac, u noći 11. na 12. rujna, provalio u valpovački Crveni križ i ukrao oko 200 konzerva hrane, 20 kilograma svježeg mesa te stroj za mljevenje mesa. Šteta se procjenjuje na oko 20.000 kuna.

(Hina) xmc ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙