FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: dger
ZAGREB, 27. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

OSIJEK - Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas na konferenciji za novinare u Osijeku kako je nedavni posjet premijerke Jadranke Kosor Kosovu, potez koji je, nakon dugo vremena, korak u pravom smjeru, i koji zaslužuje pohvalu. Srb je ocijenio kako je posjet Kosovu pokazao da "Hrvatska ima potencijala postati regionalni lider". Dodao je da Hrvatska od toga ne treba odustati jer pozicija regionalnog lidera može značiti puno, ne samo u vanjskopolitičkoj percepciji Hrvatske, nego i u kapitaliziranju te pozicije, kroz veća strana ulaganja i otvaranje prostora hrvatskom gospodarstvu. Posjet Kosovu pokazao je koliko je ranjiva srbijanska politika, gdje su joj slabe točke i kako Hrvatska može tražiti saveznike na ovom prostoru, rekao je Srb izrazivši želju da se takva politika nastavi. Srb je komentirao izjave srbijanskog predsjednika Borisa Tadića i ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića o posjetu premijerke Kosor Kosovu, rekavši kako srbijanski čelnici nemaju pravo prozivati hrvatsku Vladu i premijerku te bilo kojeg hrvatskog dužnosnika. Ocijenio je kako su izjave čelnika SDSS-a Slobodana Uzelca i Milorada Pupovca o ovome posjetu pokazale da "oni ne vode politiku Srba u Hrvatskoj, nego srbijansku politiku u Republici Hrvatskoj te ne brinu o poziciji srpskog naroda u Hrvatskoj nego o Republici Srbiji i njenim interesima". To je neprihvatljivo i to osuđujemo, rekao je predsjednik HSP-a.

ZAGREB - Požari na predjelu Radovčići-Poljice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na predjelu Miljevaca u Šibensko-kninskoj županiji danas ujutro su ugašeni, dok je požar koji je izbio na predjelu Sevid-Zaglavica u Splitsko-dalmatinskoj županiji lokaliziran, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Požar otvorenog prostora na predjelu Radovčići–Poljice (Konavli) u kojemu je izgorjelo nisko raslinje i šuma na području od oko 10 hektara, lokaliziran je jučer popodne, a ugašen danas u 7 sati. Danas u 9,54 ugašen je i požar otvorenog prostora na predjelu Miljevaca u kojemu su izgorjeli trava i nisko raslinje na površini od oko 190 hektara. Požar koji je izbio na predjelu Sevid-Zaglavica lokaliziran je u 11 sati. Izgorjelo je visoko raslinje i maslinici na površini od oko tri hektara.

Vatrogasno operativno središte (VOS) Divulje zaprimilo je danas od VOC Split dojavu o požaru otvorenog prostora na predjelu Žrnovnica-Vilar te od VOC Šibenik o požaru otvorenog prostora na predjelu mjesta Danilo Kraljice. Na području Žrnovnica-Vilar u Splitsko-dalmatinskoj županiji gori borova šuma. U gašenju, koje je u tijeku, sudjeluju županijske vatrogasne snage, a iz zraka požar gase jedan air tractor i dva helikoptera. U gašenju požara koji je izbio na predjelu mjesta Danilo Kraljice u Šibensko-kninskoj županiji, gdje gore trava i nisko raslinje, sudjeluju županijske vatrogasne snage s ukupno 37 vatrogasaca i 11 vozila, a iz zraka požar gasi jedan canadair.

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙