FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paljenjem svijeća HSP obilježio početak bitke za Vukovar 1991.

Autor: gvla
ZAGREB, 25. kolovoza 2011. (Hina) - U sjećanje na hrabrost i odlučnost vukovarskih branitelja u obrani svoga grada i Hrvatske od jugo-srpske agresije 1991. godine, na početku Domovinskog rata, predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb u pratnji 90-tak članova svoje stranke zapalio je danas svijeću na raskrižju Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu, čime je ujedno simbolično obilježena 20. godišnjica početka bitke za Vukovar.

"Mi danas obilježavamo točno 20 godina početka bitke za Vukovar, koja je počela na današnji dan 1991. točno u 10 sati, zbog čega smo upravo u to vrijeme u cijeloj Hrvatskoj u svim 'vukovarskim ulicama' zapalili 87 svijeća, koje predstavljaju 87 dana trajanja bitke za Vukovar", kazao je Srb.

"Za razliku od iskazivanja poštovanja prema žrtvama i stradanju Vukovaraca, što se obilježava 17. studenog, mi ovdje pokazujemo naše poštovanje odlučnosti i hrabrosti Vukovaraca kao simbola hrvatskih branitelja u želji da obrane svoj grad a time i Hrvatsku", dodao je.

Paljenje svijeća u znak sjećanja na dan kada je počela bitka za Vukovar ove se godine organizira po drugi puta, a budući je ovaj puta ujedno i riječ o 20. jubileju, simbolično paljenje 87 svijeća istodobno je organizirano u svim županijskim središtima koja imaju vukovarske ulice, kazao je predsjednik HSP-a.

Ocijenivši da se žrtva Vukovara u Hrvatskoj danas poštuje, te da je dan pada Vukovara duboko usađen u svijest hrvatskog društva, Srb je naglasio kako smatra da se nedovoljno cijeni odlučnost Vukovaraca da se bore za slobodu i Vukovara i Hrvatske.

"Mi i kao država i kao narod trebamo slaviti ne samo na taj način da iskazujemo počast žrtvama, nego trebamo slaviti i našu želju i odlučnost da se stvori slobodna samostalna hrvatska država i bori za slobodu. Mi trebamo slaviti naše junake, naše pobjede", kazao je.

(Hina) xgvla ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙