FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: Trga maršala Tita u Trg hrvatskih branitelja

Autor: tkol
ZAGREB, 23. kolovoza 2011. (Hina) - U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, Hrvatska stranka prava (HSP) zatražila je danas da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg hrvatskih branitelja, a za to, kako su rekli, imaju i potporu dvadesetak različitih udruga.

Nedopustivo je da jedan od najljepših zagrebačkih trgova nosi ime po čovjeku koji je bio čelnik totalitarnog sustava, a po stranim analizama, drži ga se i jednim od najvećih zločinaca prošlog stoljeća, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Zagreb nema trga koji nosi ime po onima koji su simbol stvaranja slobodne i neovisne hrvatske države, a to su hrvatski branitelji, istaknuo je Srb dodajući kako HSP očekuje da će šira javnost poduprijeti njihovu inicijativu o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg hrvatskih branitelja.

Natko Kovačević iz Zdruga domoljubnih Hrvata naglasio je kako su i danas hrvatskoj javnosti nedostupni prava biografija i podatci o podrijetlu Josipa Broza Tita.

"Nije on bio nikakav 'kumrovečki bravar', već engleski kvislig na ovom području", poručio je Kovačević i dodao kako je on "po diktatu iz Londona počinio genocid nad hrvatskim narodom".

Prozvao je predsjednika Republike Ivu Josipovića, premijerku Jadranku Kosor te "cijeli državni vrh" da "čine kazneno djelo svojom šutnjom o tim zločinima".

"U strukturi vlasti svi su dirigirani iz engleske masonerije i tome treba stati na kraj", poručio je Kovačević.

(Hina) xkt ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙