FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opoziv crnogorskog veleposlanika u Zagrebu iz osobnih razloga

Autor: dram
PODGORICA, 5. rujna 2011. (Hina) - Crnogorski veleposlanik u Zagrebu Goran Rakočević napušta diplomaciju i prelazi u poduzetništvo te ga je crnogorska vlada, na prijedlog ministra vanjskih poslova Milana Roćena, razriješila dužnosti izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Crne Gore u Hrvatskoj prije isteka mandata, objavili su u ponedjeljak mediji u Podgorici.

U obrazloženju odluke, kako se navodi iz ureda vlade za odnose s javnošću, stoji da je ministar vanjskih poslova Roćen predložio vladi da utvrdi prijedlog za opoziv Rakočevića iz osobnih razloga prije isteka mandata, zaključno s 1. studenim, s dužnosti izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika u Hrvatskoj. Dodaje se da je Rakočević na tu dužnost stupio 28. svibnja 2009. i da su se prekidom mandata s navedenim datumom stekli uvjeti za njegov opoziv.

U vladinim krugovima se doznaje da je Rakočević već imenovan za potpredsjednika korporacije Atlas-grupe te da bi njegovo daljnje bavljenje diplomacijom bilo "u sukobu interesa". On je i do sada bio član uprave te tvrtke.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙