FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U padu crnogorskog helikoptera poginula tri vojna pilota

Autor: brad
PODGORICA, 2. rujna 2011. (Hina) - Helikopter tipa "Gazela" Vojske Crne Gore srušio se u petak oko 11 sati u blizini otoka Luštica, na izlazu iz Bokokotorskog zaljeva, a u padu su poginula sva tri člana posade helikoptera.

U udesu ove letjelice, koja je bila na redovitom zadatku obuke, poginula su sva tri člana posade, potvrdio je na izvanrednoj konferenciji za novinare ministar obrane Boro Vučinić, dodajući da je u tijeku službena istraga kako bi se došlo do uzroka nesreće.

"U tijeku je postupak utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do pada helikoptera", kazao je Vučinić, navodeći da je iza tog helikoptera, u trenutku kada se incident dogodio, nalazila i druga letjelica.

Poginuli su potpukovnik Šahbaz Belhadin (1967) iz Doboja, pilot crnogorske vojske na dužnosti pomoćnika zapovjednika helikopterske eskadrile, zatim major Ivan Obradović (1975) iz Podgorice, koji je obavljao dužnost zapovjednika prvog helikopterskog odjela za potporu helikopterskoj eskadrili, te stariji vodnik Vidoje Tomić (1975) iz Pljevalja, tehničar i letač-strijelac u četi za zrakoplovno-tehničko održavanje.

Crnogorski ministar zamolio je medije da pričekaju konačne rezultate istrage te se potom uputio na mjesto pada helikoptera.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙