FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreni Dani hrvatskog filma Orašje 2011.

Autor: slek
MOSTAR, 3. rujna 2011. (Hina) - Šesnaesti filmski festival Dani hrvatskoga filma Orašje 2011. započeo je u subotu navečer u tome gradu prikazivanjem filma "Ćaća" Dalibora Matanića nakon svečanosti otvaranja kojoj su nazočili brojni uzvanici iz Hrvatske i BiH.

Na prigodnoj svečnosti obratili su se supredsjedatelji Doma naroda BiH Dragan Čović i Zastupničkog doma BiH Božo Ljubić te proslavljeni hrvatski glumac Ivo Gregurević, dok je načelnik Orašja Đuro Topić proglasio filmski festival otvorenim.

Kako su najavili iz Oraškog filmskog festivala tijekom osmodnevne manifestacije za 7. rujna svoj dolazak je potvrdio hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

U oraškoj kino dvorani gledatelji će moći gledati devet filmova od kojih je šest stiglo s pulskoga festivala, a tri filma su od autora iz Bosne i Hercegovine.

Uz Matanićev film koji je na Puli nagrađen za najbolju režiju, gledatelji će vidjeti filmove "Kotlovina", redatelja Tomislava Radića, "Orkestar" Pjera Žalice a 6. rujna je na repertoaru film "Korak po korak" Biljane Čakić Veselić. Slijedećeg dana je projekcija filma "Josef" Stanislava Tomića, "Neprijatelj" Dejana Zečevića je 8. rujna, dok je 9. rujna rezerviran za film "Koko i duhovi" redatelja Daniela Kušana. Film "Sedam seks sedam" redateljice Irene Škorić je na raporedu 10. rujna, a oraške Dane hrvatskog filma zatvara film Zdenka Jurilja "Tri dana".

Na danima filma dodjeljuje se Zlatni dukat za promicanje i dugogodišnji doprinos u stvaranju hrvatskog filma. Dosada su Zlatni dukat u Orašju dobili: Vanja Drach, Relja Bašić, Bogdan Žižić, Fadil Hadžić, Špiro Guberina, Antun Vrdoljak, Zlatko Vitez i Joško Duvančić.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙