FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski animirani filmovi na inozemnim festivalima

Autor: agrb
ZAGREB, 30. kolovoza 2011. (Hina) - Kratkometražni animirani filmovi, iz produkcije ili distribucije "Bonobostudija" iz Zagreba sudjelovat će ovaj tjedan na uglednim međunarodnim festivalim u Londonu te u Sao Paulu, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Od 26. kolovoza do 4. rujna održava se Međunarodni filmski festival animiranog filma u Londonu, LIAF, najveći britanski festival animacije za čiji su natjecateljski program odabrana i tri hrvatska filma, "Dove sei, amor mio" (2011.) Veljka Popovića, "Čudnovati izum" (2010.) Dine Krpana i "Nova hipi budućnost" (2011.) Dalibora Barića.

Popovićev film "Dove sei, amor mio" uvršten je i u natjecateljski program 22. međunarodnog festivala kratkog filma u Sao Paulu, dok će "Nova hipi budućnost" na istom festivalu biti prikazan u posebnom programu. Taj se festival održava od 25. kolovoza do 2. rujna, a riječ je o jednom od najvećih festivala kratkoga filma u Južnoj Americi.

I tijekom rujna hrvatski filmovi nastavljaju svoja gostovanja na inozemnim festivalima, eksperimentalni film "Pain So Light That Appears As Tickle" (2010.) Dalibora Barića početkom rujna sudjelovat će na festivalu L'Etrange, što će se održati od 2. do 11. rujna u Parizu, a filmovi "Dove sei, amor mio" Veljka Popovića i "Cvijet bitke" (2011.) Simona Bogojevića Naratha na Međunarodnom festivalu animacije "Animanima" u Čačku, što će se održati od 7. do 10. rujna.

(Hina) xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙