FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo Mediteran film festival u Širokom Brijegu

Autor: zkre
MOSTAR, 22. kolovoza 2011. (Hina) - Prikazivanjem američkih dokumentarističkih filmova u ponedjeljak je u Širokom Brijegu započeo 12. Mediteran film festival (MFF), jedan od najuglednijih festivala dokumentarnog filma u regiji.

Gledatelji i stručni žiri će do subote u natjecateljskom dijelu programa birati između dvadesetjednog filma iz jedanaest zemalja koji će se boriti za glavne nagrade 'Grand Prix Jack Daniel's' i 'Kristalni projektor'.

Više hrvatskih autora dokumentarnoga filma predstavit će se na Film festivalu u Širokom Brijegu a među njima su Robert Tomić Zuber s filmom 'Mila traži Senidu', Goran Dević s 'Don Juan: Oprostite, gospodična', dokumentarni film 'Kelti' Đure Gavrana kao i 'Ratni reporter' Silvestara Kolbasa te 'Pustara' Ivana Faktora.

Članovi stručnog žirija 12. Mediteran film festivala su redatelji Elena Oroz iz Španjolske, Srđan Vuletić iz BiH te hrvatski redatelj Mladen Ćapin.

Direktor MFF-a Tomislav Topić izrazio je očekivanje da i ovogodišnji festival protekne u dobrom raspoloženju i s novim dokumentarnim ostvarenjima.

Publika će svojim posjetom upoznati "svijet dokumentarnog filma koji nije toliko eksponiran kao igrani, a radi se o odličnim filmovima koji su poznati u vlastitom žanru", rekao je Topić.

Tijekom prva dva dana u sklopu 12. MFF će u pretprogramu biti prikazano pet dokumentarnih filmova iz programa American Documentary Showcase u suradnji s američkim veleposlanstvom u BiH, a riječ je o poznatim ostvarenjima među kojima su bili i kandidati za nagradu Oscar.

Na ovogodišnjem festivalu poseban je naglasak na eksperimentalnom filmu pa će biti predstavljeno dvanaest kratkih filmskih uradaka mladog širokobriješkog autora Josipa Galića. Tijekom četiri dana hrvatski redatelj eksperimentalnog filma Zdravko Mustać vodit će radionicu za alternativni film.

MFF financijski podupire i vlada RH, Zaklada za kinematografiju te brojni sponzori.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙