FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvoren 2. Forum Film Festival u Zadru

Autor: dber
ZADAR, 29. kolovoza 2011. (Hina) - Dodjelom nagrada i hrvatskom premijerom filma "Midnight in Paris", novog filmskog hita slavnoga američkog redatelja Woodya Allena, večeras je u Zadru završen 2. Film Forum Festival.

Pobjednikom je proglašen film "Le Havre" finskog redatelja Akija Kaurismakija.

Inače, zadnja dva dana Festivala u Zadru je boravio i proslavljeni holivudski glumac i redatelj Matt Dillon, a organizatori Festivala Dillonu su večeras, kao posebnom gostu na zatvaranju, dodijelili nagradu "Tomislav Pinter" za izniman doprinos filmskoj umjetnosti.

Dillon je u društvu poznatog oskarovca i holivudskog producenata naših korijena Branka Lustiga, počasnog savjetnika Festivala, nedjelju proveo krstareći zadarskim arhipelagom. Jutros je u Zadru održao i konferenciju za novinare na kojoj je rekao kako bi vrlo rado snimao u Hrvatskoj te da je upravo zbog toga došao i podržati zadarski filmski Festival.

"Film Forum Fesival u Zadru je vrlo važan za ovu regiju, ali je još važnije da ima što više takvih malih festivala koji mogu pomoći mladim glumcima i redateljima u izgradnji njihove karijere", rekao je Dillon.

Na Festivalu je u proteklih tjedan dana u glavnom i popratnim programima prikazano 50-ak filmova. U glavnom programu sudjelovalo je 10 filmova koji reflektiraju globalnu krizu koja se diljem svijeta manifestirala na različite načine.

Uz pobjednički "Le Havre" prikazani su i filmovi "Paper birds" španjolske redateljske zvijezde Emilia Aragona, "Lover boy" rumunjskog redatelja Catalina Mituleskua te film "Lea i Darija" hrvatskog redatelja Branka Ivande i drugi.

(Hina) xbarn ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙