FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 3. rujna 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Billie Joe Armstrong, pjevač američke rock grupe Green Day, izbačen je iz zrakoplova tvrtke Southwest Airlines u Oklandu zbog načina na koji je nosio hlače. Armstrong (39) sam se požalio na Twitteru da su ga izbacili iz zrakoplova jer su mu hlače prenisko visile. Radilo se o zrakoplovu koji je iz Oaklanda trebao poletiti za Burbank. Očevici događaja rekli su da je nakon ukrcaja putnika stjuardesa prišla Armstrongu i rekla mu da podigne hlače, a on joj je odgovorio: "Zar nemate pametnijeg posla nego da brinete o tome?". Pjevač je potom pokušao zauzeti svoje mjesto, ali ga je osoblje udaljilo iz zrakoplova. Glasnogovornik kompanije Brad Hawkings potvrdio je incident, rekao da se kompanija brzo ispričala i ponudila rockeru drugi let, što je on i prihvatio.

MILANO - Chris Jeon, 21-godišnji student matematike iz Los Angelesa, odabrao je neuobičajeno mjesto za odmor od studentskih obveza: otišao je "na ferije" u Libiju i privremeno se priključio borcima protiv Gadafijeva režima.

Strani novinari pronašli su mladog Amerikanca u libijskoj pustinji s automatskom puškom na ramenu, piše talijanski list Corriere della Sera u svome internetskom izdanju. Jeon ne zna ni riječi arapski a ne razumije baš ni odnose u Libiji, ali je ipak odlučio provesti praznike s libijskim pobunjenicima. Prije dva tjedna stigao je zrakoplovom u Kairo i odande doputovao u Libiju. Smatra da je "prava stvar" sudjelovati u jednoj od "rijetkih pravih revolucija". Novinarima Christian Science Monitora i The Nationala Jeon je rekao da ne zna kako će libijska revolucija završiti, ali da se ionako namjerava vratiti kući u Los Angeles do početka semestra. Zamolio je novinare da njegovim roditeljima, koji ne znaju gdje se on upravo nalazi, ne govore ništa o njegovu boravku u Libiji. U Libiju je došao kako bi pucao, ispričao je 21-godišnji student. Priznao je da je zasad samo nekoliko puta pucao u zrak. "Mladi stranac", kako ga zovu njegovi libijski suborci, koji se nipošto ne žele pouzdati u njegove vojničke vještine, postao je svojevrsna maskota postrojbe. Kako bi mu odali željenu počast, dali su mu i arapsko ime Ahmed al-Maghrabi Saidi Barga. Jeon se također pohvalio novinarima kako je ovakva vrsta odmora izvrsna za skromni studentski džep, jer proteklih dana zahvaljujući gostoprimstvu libijskih revolucionara nije potrošio ni dolara.

Upitan je li zabrinut za vlastitu sigurnost rekao je: "Zapravo ne. Vjerujem u sudbinu".

ZAGREB - Irski glumac Colin Farrell prošle je godine prestao pušiti pronašavši jedinstveni način da zavijek kaže "ne" cigaretama ekcentrično se odlučivši dan prije "konačnog prekida" intenzivno družiti s cigaretama te im potom napisati oproštajno pismo, pišu američki mediji. "Prestao sam pušiti u nedjelju uoči svojeg 34. rođendana. Cijeli sam dan proveo s kutijom cigareta. Nisam taj dan sreo nikog drugog, pušio sam maksimalno usredotočeno. A onda sam cigaretama napisao pismo", kaže Farrell (34), koji se proslavio brojnim ulogama u visokobudžetnim holivudskim filmovima. "U pismu su stajale uobičajene stvari - 'Prisjećam se našeg prvog susreta i što smo sve prošli zajedno, kako ste mi pomogle u onoj situaciji...' i slično", dodaje. "Bila je to vrsta pisma kakvu biste napisali osobi s kojom upravo prekidate. Jer upravo se o tome i radilo - o prekidu. Kako mi je to bio prvi prekid preko pisma, bilo je dosta neobično". Na govorkanja da je jednom ranije pokušao prestati pušiti tako što je dao napraviti odijelo po mjeri s ugrađenim nikotinskim flasterima, glumac je kazao kako to nije točno, ali da bi to bila genijalna ideja. "Čuo sam da sam navodno tako pokušao prestati pušiti na snimanju 'Zakona u Miamiju'. Kad malo razmislite, to je genijalna ideja. Nažalost, tako bih se bio predozirao nikotinom još za vrijeme snimanja prve scene. Zamislite to - 'Izgubili smo Farrella. Smrt od cigarete. A nije ni uvlačio'", našalio se.

PARIZ - Škotska pjevačica Susan Boyle će u studenom objaviti svoj treći album "Someone to watch over me". Treći album te pjevačice u dvije godine biti će objavljen 1. studenoga u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Japanu i Australiji, a 7. studenoga u Velikoj Britaniji i drugdje u svijetu. Boyle je jednu pjesmu s albuma otpjevala ovaj tjedan u američkoj inačici emisije kojom se proslavila "America's got talent". Pjesmu "You have to be there" napisali su Bjorn Ulvaeus i Benny Andersson iz Abbe. Susan Boyle (50) se proslavila u emisiji "Britain's got talent" interpretacijom pjesme "I dreamed a dream". Njezina prva dva albuma "I dreamed a dream" i "The gift" su prodani u više od 14 milijuna primjeraka u svijetu.

VENECIJA - Madonnin film "W.E." o ljubavi američke razvedenice Wallis Simpson i britanskog kralja Edwarda VIII., dobio je mještovite kritike na filmskom festivalu u Veneciji na kojemu je prikazan izvan konkurencije, prenose britanski mediji. Tako, dok Daily Telegraph piše da je film "bolji od očekivanog" i "ne bez zabavnih trenutaka", Guardian ga ocjenjuje kao "pretjerano nakićenu i samouvjerenu glupost" dok Variety ističe da film "obiluje raskošnim detaljima" ali je "preopterećen glupim dijalozima i slabim glumačkim izvedbama". Obraćajući se medijima nakon premijere, 53-godišnja je pop zvijezda kazala kako vidi određene sličnosti između sebe i žene koju mnogi smatraju krivom za Edwardovu abdikaciju 1936. i ustavnu krizu u britanskom kraljevstvu koja je uslijedila. Poput Simpson, Madonna je osoba koja svoj život živi pod budnim okom javnosti i također je Amerikanka koja se bila u Englesku preselila radi ljubavi, kada se udala za britanskog redatelja Guy Ritchieja od kojega se u međuvremenu rastala. "Identificirala sam se s njom. Vrlo se često događa da ljudi kada postanu poznate javne osobe budu na neki način stigmatizirani. Prišiju ti neke pridjeve i više ti nije dopušteno da budeš išta više od toga. Iako se to kasnije promijenilo, kada sam se tek doselila u Englesku često sam se osjećala kao 'outsider'", kazala je Madonna. Upitana zašto je odabrala upravo ovu temu za svoj drugi film, Madonna je objasnila da je bila "posve obuzeta pokušavajući shvatiti razlog zašto je taj čovjek, kralj Edward VIII., zbog ljubavi odlučio odbaciti tako važan položaj". Zahvalila je svojim bivšim muževima Ritchiju i američkom glumcu i redatelju Seanu Pennu jer su podržavali njezine kreativne ambicije i bili velika podrška u tome da se okrene filmu. "Privlače me kreativni ljudi, zbog čega sam se i bila udala za tu dvojicu vrlo talentiranih redatelja. Obojica su me poticala i kao redatelji i kao kreativci da radim to što radim, i obojica su mi bili velika podrška", naglasila je.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙