FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački SDP-ovci u Beču

Autor: dber
ZAGREB, 2. rujna 2011. (Hina) - Predsjednik zagrebačke Gradske organizacije SDP-a Davor Bernardić i SDP-ov gradski zastupnik Tomislav Saucha susreli su se danas u Beču s predstavnicima vladajućeg SPO-a i tamošnje gradske uprave s kojima su razgovarali pitanjima bitnim za funkcioniranje grada i problemima vezanim uz razvoj glavnih gradova Austrije i Hrvatske.

Teme razgovora bile su, među ostalima, uloga Zagreba u Europi, način na koji će u budućnosti glavni grad Hrvatske funkcionirati i koristiti sredstva iz fondova Europske unije, socijalna politika te politika predškolskog odgoja.

Zagreb i Beč vežu tradicionalno dobri odnosi, a bečka iskustva korisna su i za upravljanje Zagrebom i njegovu europsku tradiciju. Neizbježna je tema bila i skori ulazak Hrvatske u EU u čemu je austrijska potpora stalna i snažna, navodi se u priopćenju iz SDP-a.

Tijekom boravka zagrebački SDP-ovci u Beču su se sastali i sa Hannesom Swobodom, zastupnikom austrijskih socijaldemokrata i izvjestiteljem Europskog parlamenta za Hrvatsku, koji u svojoj impresivnoj političkoj karijeri i ima i bogato iskustvo u upravljanju glavnim austrijskim gradom, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xbdj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙