FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovački SDP: taoci smo šlampave gospodarske politike

Autor: hspa
DUBROVNIK, 23. kolovoza 2011. (Hina) - Čelnici SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije na današnjoj su konferencij za novinare pod nazivom "Jadranka Kosor - Sveti Nikola ili Krampus za Dubrovačko-neretvansku županiju" rekli kako SDP nije protiv razvojnih projekata pa ni Pelješkog mosta, nego da želi ukazati kako je u ovom slučaju riječ o politiziranju.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Davor Penić izjavio je kako smo taoci šlampave gospodarske politike, promašenih ideja i stavova - i dok su zemlje u okruženju, kao Srbija i Slovenija, davno izašle iz recesije, nas čeka nestabilna budućnost.

Kad je u pitanju izgradnja Pelješkog mosta Penić je kazao kako predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije nikad rekao da most neće graditi, već je kazao kako Hrvatska sad nije u mogućnosti graditi Pelješki most.

Govoreći o prometnoj povezanosti između Zagreba i Dubrovnika, Penić je rekao kako taj prometni pravac treba prolaziti kroz hrvatski teritorij, te da je svaki drugi pravac pogotovo kroz BiH velika ekonomska i politička prijevara.

"Novi izbori i nova obećanja", kazala je saborska zastupnica SDP-a Tatjana Šimac Bonačić, dodavši kako se nije pošteno igrati s emocijama svojih sugrađana, dajući obećanja koja traju i po sedam - osam godina.

"Kad projekt stoji a onda se sto dana pred izbore najavi nastavak radova, uz napomenu da se pokušava pronaći model financiranja, dok drugi kažu da je zaokružena ta financijska konstrukcija, govori dovoljno za sebe", naglasila je Šimac Bonačić.

Dodala je kako HDZ prije svakih lokalnih ili parlamentarnih izbora postavlja kamene temeljce od kojih se do sada mogla popločati cijela dužina brze ceste od Ćilipa do Dubrovnika.

Na kraju je istaknuto da SDP nije protiv razvojnih projekata pa ni Pelješkog mosta, samo želi ukazati kako je u ovom slučaju riječ o politiziranju i dobivanju predizbornih poena.

(Hina) xddub ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙