FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: HDZ o Čačićevim izjavama

Autor: vvar
VARAŽDIN, 24. kolovoza 2011. (Hina) - Potpredsjednik HDZ-a i Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak, saborska zastupnica Sunčana Glavak te predsjednici županijskih odbora HDZ-a Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije Tomislav Kezelj, Vladimir Ivković i Milivoj Škvorc razgovarali su danas u Varaždinu o pripremama 14. općeg sabora HDZ-a u rujnu i trenutačnome političkom stanju, kazali su na konferenciji za novinare na kojoj su se osvrnuli na izjave predstavnika "Saveza za promjene" HNS-a, SDP-a i HSU-a za III. izbornu jedinicu.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić izjavio je jučer u Varaždinu da je HDZ-ova vlast napravila zločin kada je III. izbornu jedinicu stavila u statističku regiju sa Zagrebom, da će sjeverozapadne hrvatske županije 2013. godine zbog toga izgubiti pravo na novac iz europskih fondova te da će - kada dođe na vlast - Savez za promjene to promijeniti.

Jarnjak je naglasio da je vlada u pregovorima s Europskom unijom omogućila da se nakon popisa stanovništva Hrvatskoj omogući redefiniranje regija te da će vlada osigurati da III. izborna jedinica ne bude zakinuta za novac iz europskih fondova. Dodao je da Čačićeve izjave smatra pokušajem plašenja ljudi te da statističke regije koje služe kao osnova za korištenje europskih fondova neće postati stvarne regije, kako to neki, kako je naglasio, pokušavaju prikazati.

Jarnjak se osvrnuo i na Čačićevu izjavu da će HNS, SDP i HSU uvjerljivo dobiti izbore u III. izbornoj jedinici s više od 60 posto glasova. "Očito se podcjenjuju. Ako su na prošlim parlamentarnim izborima dobili 65 posto glasova, a sada s HSU-om kao još jednom strankom u koaliciji očekuju isto, to pokazuje da zapravo ne očekuju povećanje potpore", kazao je Jarnjak.

"U posljednje je vrijeme vidljiva gužva i nervoza u kokošinjcu. Kokoti se neprestano kočopere, a jedino oko čega se dogovaraju je podjela funkcija", rekla je saborska zastupnica Sunčana Glavak. Naglasila je da se SDP i HNS ponašaju kao vrlo uspješni trgovci kojima je recept za punjenje proračuna 'prodaj sve što možeš prodati'. Na državnoj se razini najavljuje prodaja Hrvatske elektroprivrede, u Varaždinskoj županiji HNS-ov župan želi prodati tvrtke koje su u vlasništvu ili suvlasništvu županije, a u Međimurskoj županiji SDP-ov župan prodaje imovinu da bi zakrpao proračunske rupe, ustvrdila je Glavak.

Smatramo da je to nedopustivo i pokazuje ozbiljnu nesposobnost u vođenju Varaždinske i Međimurske županije, zaključila je Glavak.

(Hina) xvvar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙