FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boljkovac: ne znam pojedinosti o logoru

Autor: vlar
ZAGREB, 26. kolovoza 2011. (Hina) - Bivši šef karlovačke Ozne Josip Boljkovac izjavio je večeras kako on ne zna pojedinosti o logoru na karlovačkom području u kojima su stradavali ustaše i domobrani poslije Drugog svjetskog rata, te je ustvrdio kako se istragama protiv njega želi skrenuti pozornost s mnogo važnijih problema u Hrvatskoj.

"Koga su upućivali i gdje je tko likvidiran, ja pojma nemam", rekao je Boljkovac u središnjem Dnevniku HTV-a komentirajući današnju izjavu ravnatelja policije Olivera Grbića da je kriminalističko istraživanje protiv Boljkovca pri kraju.

Boljkovac kaže i da je kroz logor sigurno prošlo tisuće ljudi, ali i da ih on nije brojio. "Nije se ni pitati moglo, nije bilo pametno, bila su to takva vremena", rekao je.

Ocijenio je i kako se istragama protiv njega uoči parlamentarnih izbora želi svratiti pozornost s mnogo važnijih problema.

"Ova ekipa koja je uništila i opljačkala Hrvatsku treba dobiti izbore kako bi dalje prikrila svoju pljačku i svoju odgovornost. To je ključ", rekao je Boljkovac upitavši gdje su tvornice i novci i tko ih je opljačkao.

"To je cilj, prikriti ono što su činili 20 godina", ustvrdio je.

Ravnatelj policije Oliver Grbić potvrdio je danas u Valbadonu da je u završnoj fazi kriminalističko istraživanje protiv Boljkovca koje provodi Policijska uprava karlovačka u suradnji i koordinaciji s Ravnateljstvom policije. Dodao je da će se u idućih nekoliko dana obaviti završne konzultacije s nadležnim državnim odvjetništvom u Karlovcu te da onda slijede daljnji koraci.

Inače, u Državnom odvjetništvu RH još su u ožujku 2009. najavljivali kako policija dovršava svoj dio posla vezan uz prijavu protiv Boljkovca koji je krajem Drugoga svjetskog rata bio šef karlovačkog Odjeljenja za zaštitu naroda (OZNA).

Boljkovac je prije dvije godine kazao kako je bio zadužen za civilna pitanja te je i tada odbio bilo kakvu odgovornost za ubojstva civila na karlovačkom području, pogotovo bilo kakvu ovlast u logoru Dubovcu kraj Karlovca, odakle su žrtve završile u jamama u šumi Kozjači.

Josip Boljkovac (89) bio je partizanski sudionik Drugog svjetskog rata, a nakon osamostaljenja Hrvatske i prvi ministar unutarnjih poslova. Danas je u mirovini.

(Hina) xvl/xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙