FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje osnovnih škola

Autor: mbur
ZAGREB, 24. kolovoza 2011. (Hina) - U organizaciji Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Agencije za odgoj i obrazovanje, u Splitu će se od 25. do 27. kolovoza održati Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje osnovnih škola.

Tema ovogodišnje škole bit će "U početku bijaše Riječ' (Iv 1,1) - Prema izvrsnoj komunikaciji u vjeronaučnoj nastavi", priopćeno je danas iz Splitsko-makarske nadbiskupije. Otvaranju će nazočiti splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić i predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju đakovačko-osječki pomoćni biskup Đuro Hranić.

Marinko Vidović održat će predavanje "U početku bijaše Riječ. Bog u ljudskoj riječi – različitost govora o Bogu u Bibliji", a Ante Mateljan govorit će o temi "Uronjen u Božju Riječ. Duhovnost vjeroučitelja kao temelj ophođenja prema učeniku".

Tijekom dana održat će se pedagoške radionice na temu bibliodrama, dramske igre i tehnike u nastavi vjeronauka, glazba i ritam u nastavi vjeronauka.

Drugoga dana, nakon predavanja, bit će dat osvrt na dvadeset godina vjeronauka u školi. U popodnevnom dijelu nastavit će se rad u pedagoškim radionicama. Za vrijeme programa Katehetske ljetne škole vjeroučitelji će i ove godine sudjelovati u akciji darivanja krvi.

(Hina) xpp/xmb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙