FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pankretić posjetio Zagrebačku županiju

Autor: tdel
ZAGREB, 24. kolovoza 2011. (Hina) - Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić posjetio je danas Zagrebačku županiju i potpisao ugovore za izvođenje radova sanacije nerazvrstanih cesta na području općine Kravarsko te izgradnju školske športske dvorane uz Osnovnu školu "Luka" u istoimenoj općini.

Ugovore je ministar Pankretić potpisao zajedno s načelnicima općina Kravarsko i Luka, Vladom Kolarcem i Darkom Kraljem, te predstavnicima izvođača radova - zagrebačkim tvrtkama "Swietelsky" i "Tempo -inženjering" u nazočnosti župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića.

Cijena radova sanacije nerazvrstanih cesta na području općine Kravarsko iznosi 1.874.675,34 kuna, a za izgradnju športske dvorane uz Osnovnu školu "Luka" 3.326.350,92 kune. Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva sa 70 posto sredstava sudjelovati će u financiranju oba projekta, a općine Kravarsko i Luka s 30 posto sredstava.

Ministar Pankretić rekao je kako su do sada po Programu Europske investicijske banke (EIB2) u Zagrebačku županiju investirali više od 165 milijuna kuna te kako je glavni cilj što ravnomjerniji razvoj Zagrebačke županije.

Napominjući kako je sada pri kraju Projekt EIB2, istaknuo je kako su u zadnjim pregovorima s Europskom investicijskom bankom te će krajem rujna imati prijedloge projekata. "Radi se o dodatnih oko 400 milijuna kuna koje ćemo prvenstveno investirati u izgradnju dječjih vrtića te umirovljeničkih domova", rekao je Pankretić.

Podsjetio je kako je proceduru Vlade prošao i projekt vrijednosti 150 milijuna eura koji će se koristiti za investicije u vodnom gospodarstvu, a koji će se financirati kreditima Europske investicijske banke i Centralne europske banke.

Izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem ugovora zagrebački župan Kožić rekao je da je ta županija u posljednje vrijeme više od 50 milijuna kuna izdvojila za sanaciju nerazvrstanih cesta na području županije. Također, dodao je, za redovno i pojačano održavanje županijskih cesta godišnje ulažu 85 milijuna kuna.

Kožić je istaknuo i da je ta županija značajno izdvajala za izgradnju škola i športskih dvorana, te od kada je župan, u funkciji je više od 40 škola i športskih dvorana.

Na uloženim sredstvima zahvalili su načelnici općina Kravarsko i Luka - Vlado Kolarec i Darko Kralj.

(Hina) xtdel yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙