FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljetna škola hrvatskog folklora u Biogradu

Autor: dger
ZAGREB, 22. kolovoza 2011. (Hina) - Tradicionalna Ljetna škola hrvatskog folklora u organizaciji Hrvatske matice iseljenika održava se u Biogradu na moru do 28. kolovoza kada će se održati završni koncert svih polaznika.

Polaznici Ljetne škole hrvatskoga folklora tijekom dvanaest dana upoznat će se s plesovima, pjesmama, nošnjama i glazbalima hrvatskoga panonskog područja, kojemu pripadaju Turopolje, Bilogora, Moslavina, Posavina, Slavonija, Baranja te s plesovima Hrvata u Mađarskoj, Vojvodini i Bosanskoj Posavini, priopćeno je danas iz Hrvatske matice iseljenika.

Voditelj škole hrvatskoga folklora ugledni je etnolog i etnokoreolog Andrija Ivančan. Sviranje tradicijskih glazbala hrvatskog panonskog područja podučava Stjepan Večković, a tamburaškim orkestrom Škole ravna Dražen Šoić, te kao gost predavač maestro Siniša Leopold. Uz njih će tijekom škole predavati vrsni stručnjaci i istraživači hrvatskoga folklora.

Polaznici ovogodišnje ljetne škole hrvatskoga folklora dolaze iz Austrije, Čilea, SAD-a, Njemačke, Mađarske, Slovačke, Srbije (Vojvodine) te iz cijele Hrvatske.

Na kraju Ljetne škole hrvatskoga folklora održat će se završni koncert na kojem će svi polaznici, plesači i svirači, pokazati što su naučili i uvježbali tijekom dvanaest dana boravka u Biogradu.

(Hina) xpp/xdgk yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙