FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: počinje katehetska ljetna škola

Autor: mkov
SPLIT, 22. kolovoza 2011. (Hina) - U organizaciji Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Agencije za odgoj i obrazovanje u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu od 25. do 27. kolovoza održat će se Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje osnovnih škola.

Tema ovogodišnje škole bit će „U početku bijaše Riječ" (Iv 1,1) – Prema izvrsnoj komunikaciji u vjeronaučnoj nastavi". Program škole započinje već u četvrtak molitvenim uvodom, a na otvaranju će biti splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić i predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju đakovačko-osječki pomoćni biskup Đuro Hranić.

U Katehetskoj ljetnoj školi su predviđena predavanja na temu "U početku bijaše Riječ. Bog u ljudskoj riječi – različitost govora o Bogu u Bibliji" koju će održati Marinko Vidović, a zatim i predavanje Ante Mateljana „Uronjen u Božju Riječ. Duhovnost vjeroučitelja kao temelj ophođenja prema učeniku". U popodnevnom dijelu na programu su pedagoške radionice s temama bibliodrama, dramske igre i tehnike u nastavi vjeronauka, te glazba i ritam u nastavi vjeronauka.

Drugoga dana programa predviđena je molitva, a zatim predavanje s temom „'Riječ je više od svega što možemo razumjeti'. Suvremeni odnos prema riječi kao znak ophođenja prema drugome" koju će održati Ante Vučković. U nastavku prijepodnevnog rada predavanje „Prema izvrsnoj komunikaciji u nastavi. Metodički pristup interpretaciji književno – umjetničkih tekstova" održat će Gea Cetinić, a dat će se i osvrt na dvadeset godina vjeronauka u školi. Posljednjeg dana škole rad započinje molitvenim uvodom, a završava izvješćem rada iz pedagoških radionica i okruglim stolom.

(Hina) xzjur ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙