FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivić izrazio zadovoljstvom odnosom države prema braniteljima

Autor: jdev
ŠIBENIK, 23. kolovoza 2011. (Hina) - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić ustvrdio je danas na Skupštini Udruge branitelja oboljelih od PTSP-a u Šibeniku da s obzirom na hajku prema hrvatskim braniteljima koja se provodila od 2000. do 2003., Hrvatska danas može biti jako zadovoljna odnosom države prema braniteljskoj populaciji.

Ministar je istaknuo kako drži da je njegovo ministarstvo u proteklih sedam i pol godina jako puno učinilo za braniteljsku populaciju, posebice za stradalnike Domovinskog rata, obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Donesen je novi zakon o pravima hrvatskih branitelja koji na znatno bolji način rješava niz problema koji su prisutni među braniteljskom populacijom, uspostavljeni su Fond i Zaklada hrvatskih branitelja, Fond za stipendiranje branitelja, program njihovog zapošljavanja, nabrojio je ministar Ivić.

Dodao je kako su svi ti projekti, koji su uvelike pomogli braniteljskoj populaciji, realizirani u suradnji s braniteljskim udrugama s kojima ministarstvo ima odličnu suradnju.

Na novinarsko pitanje što je danas s listom branitelja koja je lani "procurila u javnost", Ivić je odgovorio kako je ministarstvo odavno istaknulo svoje razloge zbog kojih Registar branitelja ne treba objaviti, te kako drži da je ta argumentacija jaka i postojana.

Istaknuo je kako se revizija Registra obavlja svakodnevno, ali ne na način da se provodi hajka kao u razdoblju od 2000. do 2003. kada su se branitelji proglašavali lažnima i privilegičarima, te borcima za povlastice, već se to čini na osnovu prijava i podataka s kojima ministarstvo raspolaže.

U Registru, ponovio je Ivić, trenutno ima oko 500 tisuća branitelja, a ministar drži kako ta brojka nije prenapuhana.

Do 2005. kazao je, Registar nije niti postojao te nitko u Hrvatskoj nije mogao sa sigurnošću kazati o kolikoj je točno brojci riječ.

Taj je nezahvalni posao počela raditi tek ekipa u ministarstvu na čelu s današnjom premijerkom Jadrankom Kosor koja je kroz godinu dana posao s Registrom i završila.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙