FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruge obitelji zatočenih branitelja poručuju Tadiću da se ne miješa u tuđe proslave

Autor: vlar
ZAGREB, 9. kolovoza 2011. (Hina) - Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja reagirao je danas u priopćenju na istupe srbijanskog predsjednika Borisa Tadića iz kojih je, kažu, vidljiva neprekidna briga "o dobrosusjedskim odnosima, a osobito demokratskim procesima unutar RH" te je pozvao Tadića da se "prestane miješati u tuđe proslave".

Osvrćući se na Tadićeve istupe uoči i nakon obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti u Kninu, Savez udruga ističe kako izjave premijerke Jadranke Kosor, kao ni proslava Dana domovinske zahvalnosti, Dana branitelja i vojno-redarstvena akcija 'Oluja' nisu i ne mogu biti prepreka razvoju dobrosusjedskih odnosa, a još manje demokratskim procesima u Republici Hrvatskoj.

Srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću poručuju da se prestane miješati u tuđe proslave, te ga pozivaju da im pomogne pronaći njihove najmilije, što je, kažu, dosad i obećavao u susretima s njima i izjavama za medije.

Ogorčenost izjavom predsjednika Tadića, u kojoj on najoštrije zamjera hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor što je na proslavi vojno-redarstvene akcije 'Oluja' javno pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, izrazila je i Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR).

"On je zadnji koji bi trebao i mogao komentirati ovaj čin, tim više što neprestano ponavlja laži da je 'Oluja' dovela do stradanja nevinih žrtava i egzodusa više od 200 tisuća Srba iz Krajine, te da je bila zločinačka akcija", ističe u priopćenju UBIUDR.

Tadiću pak poručuju da se "okrene svojim problemima, da nas nakon 20 godina nakon početka srpske agresije ostavi na miru, a poglavito da ne dijeli lekcije koga će hrvatska premijerka pozdraviti, a koga neće".

(Hina) pp/xvl ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙