FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Ivić posjetio djecu na ljetovanju

Autor: mkov
NOVI VINODOLSKI, 19. kolovoza 2011. (Hina) - Ministar obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić i predsjednik Upravnog odbora Zaklade Hrvatska za djecu posjetio je danas djecu koja u organizaciji Zaklade "Hrvatska za djecu" ljetuju u Domu Crvenog križa Zagreb - Hostel "Villa Rustica" u Novom Vinodolskom.

Pozdravljajući djecu u ime premijerke Jadranke Kosor ministar Ivić istaknuo je zasluge predsjednice Vlade i utemeljiteljice zaklade "Hrvatska za djecu", za pokretanje i provedbu ovoga hvalevrijednog projekta koji se uspješno realizira na zadovoljstvo brojne djece kojima je omogućeno besplatno ljetovanje u sklopu projekta "Ljetovanje i zimovanje djece" zaklade "Hrvatska za djecu".

U pratnji ravnatelja Crvenog križa Zagreba Ludviga Matića ministar Ivić obišao je prostorije doma i uvjerio se u iznimnu kakvoću uvjeta smještaja i prehrane, a djeca su sa svojim voditeljima priredili prigodan program.

Projekt "Ljetovanje i zimovanje djece" koji se provodi u organizaciji zaklade "Hrvatska za djecu" namjenjen je djeci iz obitelji s petero i više djece ali i djeci iz obitelji s manjim brojem djece i njihovim roditeljima slabijega imovinskog stanja, odnosno osobama koje skrbe o djeci, te djeci iz udomiteljskih obitelji i ustanova socijalne skrbi. U ovoj godini navedenim projektom obuhvaćeno je 1900 djece iz cijele Hrvatske u dobi od pete do osamnaeste godine života te roditelji djece odnosno osobe koje skrbe o djeci kojoj je zbog životnoga ili zdravstvenog stanja potrebna roditeljska briga. Ljetovanje ukupno 1500 djece provodi se u 11 smjena po osam dana na temelju punih pansiona u razdoblju od 18. lipnja do 4. rujna 2011. godine u hostelu "Villa Rustica" u Novom Vinodolskom. Zimovanje djece će se provoditi u razdoblju od 24. prosinca 2011. godine do 15. siječnja 2012. godine u Domu Crvenog križa na Sljemenu i u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom, a bit će obuhvaćeno 400 djece i njihovih roditelja odnosno osoba koje skrbe za djecu.

(Hina) xfder ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙