FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 19. kolovoza

Autor: mbuj
ZAGREB, 18. kolovoza 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 19. kolovoza.

METKOVIĆ - Hrvatske vode organiziraju svečanost u povodu početka radova na izgradnji objekata obrane od poplava grada Metkovića na desnoj obali Neretve (12,30 sati, Put Vida). Projekt koji obuhvaća izgradnju obrambenih nasipa, dovodnoga kanala i crpne stanice s regulacijskim ustavama vrijedan je oko 28,5 milijuna kuna. Radovi bi trebali završiti do listopada 2014.

VIROVITICA - Otkrivanje spomen-obilježja policajcima virovitičko-podravske Policijske uprave poginulima u Domovinskom ratu. U nazočnosti obitelji poginulih policajaca i drugih uzvanika, spomen-obilježje, kako se najavljuje, otkrit će ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko (13,30 sati, Trg bana Josipa Jelačića 19, kod zgrade Policijske uprave).

NOVI VINODOLSKI - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednik upravnog odbora Zaklade "Hrvatska za djecu" Tomislav Ivić posjetit će u 11 sati Dom Crvenoga križa Zagreb - hostel "Villa Rustica" u Novome Vinodolskom u kojemu ljetuju djeca u sklopu projekta Zaklade "Ljetovanja i zimovanja djece". Spomenuti projekt, koji se provodi u organizaciji Zaklade "Hrvatska za djecu", namijenjen je djeci iz višečlanih obitelji, djeci iz obitelji s manjim brojem djece slabijega imovinskog stanja te djeci iz udomiteljskih obitelji i ustanova socijalne skrbi. Ove godine projektom je obuhvaćeno 1900 djece iz svih krajeva Hrvatske (ljetovanje i zimovanje). Ljetovanje se provodi u 11 smjena po osam dana od 18. lipnja do 4. rujna, a obuhvaća 1500 djece u dobi od pet do osamnaest godina te roditelje djece ili osobe koje se skrbe o djeci kojoj je zbog životnoga ili zdravstvenog stanja potrebna roditeljska briga (Novinari i snimatelji trebaju doći od 10,45 sati u Dom Crvenoga križa Zagreb - hostel "Villa Rustica", Senjska 5).

OSIJEK - Predsjednik HSP-a Daniel Srb govorit će na konferenciji za novinare u Osijeku o dogovoru vlade i bankara te o položaju i ulozi Državnog odvjetništva RH u predizbornoj kampanji (11 sati, prostorije HSP-a, Šamačka 9).

ZAGREB - Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) održat će konferenciju za novinare na kojoj će njezin predsjednik Silvano Hrelja govoriti o nužnom odmrzavanju mirovina zbog sve većeg pada životnog standarda umirovljenika te o prijedlozima za rješavanje problema drugoga mirovinskog stupa (11 sati, središnjica Hrvatske stranke umirovljenika, Frankopanska 7).

VARAŽDIN - Počinje 13. Špancirfest koji će trajati do 28. kolovoza te ponuditi oko 250 programa - koncerata, predstava za djecu i odrasle, uličnih programa i kreativnih radionica. Na tri koncertne pozornice u staroj gradskoj jezgri nastupit će glazbenici iz Hrvatske i inozemstva. Osim u koncertima i kazališnim programima te programima uličnih zabavljača, šetači će moći uživati u bogatoj ponudi oko 140 izlagača koji su neizostavan dio Špancirfesta te u kulinarskoj ponudi ugostitelja i popratnim sadržajima. Prvi put organiziran je i Festivalski kamp pokraj sportske dvorane uz rijeku Dravu, gdje će biti smještena i Mobilisis party pozornica na kojoj će svake večeri nastupati izvođači klupske glazbe.

SPLIT - Otvaranje Dana Dioklecijana, tradicionalne kostimirane glazbeno-zabavne priredbe kojom se podsjeća na vladavinu Dioklecijana u čije je doba prije 1700 godina izgrađena njegova palača u Splitu. Tijekom četvorodnevne manifestacije, kako je najavljeno, Split će zaživjeti starim sjajem u bogatom programu. Carska povorka kreće u 20,30 sati s Rive, ispred Dioklecijanovih podruma, Marmontovom i Ulicom kralja Tomislava do Zlatnih vrata, odakle će pješke doći do Peristila, gdje će se održati zabavni program. Svečano otvorenje bit će u 21 sat na Peristilu.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Marko Curać

popodne - Mate Kovačević

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙