FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZUSSB: isplata poticaja do kraja rujna ili prosvjedi

Autor: ivuc
OSIJEK, 18. kolovoza 2011.(Hina) - Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB), uz potporu još nekoliko seljačkih udruga, zatražila je danas u Osijeku od hrvatske Vlade i ministra poljoprivrede Petra Čobankovića isplatu svih poticaja i potpora do 30. rujna, a u protivnom najavljuje mogućnost organiziranja javnih prosvjeda.

Predsjednik ZUSSB-a Antun Laslo kazao je na konferenciji za novinare da će postojeći model, koji isplatu poticaja predviđa tek početkom iduće godine, stvoriti velike probleme oko jesenske sjetve. Od Vlade i nadležnog ministra traži da pronađu model kojim bi se poticaji isplatili do 30. rujna ove godine.

"Tražimo od ministra Čobankovića hitan sastanak i razgovor sa čelnicima seljačkih udruga, ali ne sa samozvanim predstavnicima seljaka, već s pravim poljoprivrednim proizvođačima, jer ne želimo gubiti vrijeme, već ozbiljno razgovarati. Ako do toga ne dođe i poticaji ne budu isplaćeni, razgovarali smo i o mogućnosti javnih prosvjeda, koji još nisu dogovoreni, ali ako ne bude bilo razumijevanja, suglasni smo da su prosvjedi jedini način za ostvarivanje naših zahtjeva", poručio je Laslo.

Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza (HSS) Mijo Latin podržao je zahtjev za isplatom poticaja do 30. rujna, jer, kako kaže, u protivnom neće biti zasijane potrebne količine pšenice, a za manjak ove kulture iduće godine netko mora preuzeti odgovornost. Ta odgovornost trenutačno je na ministru poljoprivrede i potpredsjedniku Vlade Petru Čobankoviću, rekao je Latin.

Zamoljen da komentira jučerašnji istup čelnika Nezavisnih hrvatskih seljaka (NHS) Mate Mlinarića, koji također očekuje sastanak s ministrom Čobankovićem, tajnik ZUSSB-a Stanko Zdravčević kazao je kako ne žele da na sastancima s ministrom sudjeluju "oni koji ne zastupaju nikoga osim sebe". ZUSSB i danas okupljene udruge predstavljaju, kako je istaknuo, "ozbiljne poljoprivredne proizvođače", koje zanima interes poljoprivrede, a ne politika.

(Hina) xivuc ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙