FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libijski ustanici napreduju prema Zaviji, borbe u Bregi

Autor: bcav
LIBIJA, 13. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Libijski ustanici napredovali su na sjeveru zemlje i u subotu stigli do 25 kilometara od obalnog grada Zavije nakon borbi sa snagama odanim libijskom vođi Moameru Gadafiju.

Pobunjenici su vladine snage potisnuli sedam kilometara od njihovih početnih pozicija i učvrstili bojišnicu na pet kilometara od sela Bir Shuaiba.

Ustanici prenose da su to bile teške bitke u kojima su progadafijeve snage koristile protutenkovske topove. Vladine snage povukle su se nakon šestosatnih borbi u kojima su ranjena tri pobunjenika.

"Uz Božju pomoć borit ćemo se u Zaviji za dan ili dva", rekao je zapovjednik lokalnih snaga Moktar Lakdar. Zavija je rodni grad velikog broja boraca koji se bore na zapadnoj bojišnici.

Na istočnoj fronti najmanje 21 pobunjenik i vladin vojnik poginuo je u borbama za naftni terminal u Bregi u posljednja dva dana, prenose bolnički izvori.

U borbama oko Misrate, puno bliže Tripoliju, najmanje šest ustanika poginulo je u posljednja 24 sata, izvijestili su pobunjenici.

Pobunjenici su Novu Bregu zauzeli u četvrtak, ali Gadafijeve snage i dalje kontroliraju luku, naftni terminal i rafineriju.

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙